A komplex számok elemi alkalmazásai

A komplex számok bevezetését matematikai összefüggések tárgyalásának egyszerűsítése indokolta. (Bevezetésük a 17. századra nyúlik vissza.) De ahogyan a valós számok létező világunknak valamilyen mennyiségét mérik, úgy a komplex számoknak nem tudjuk tárgyi környezetünk semmilyen mérhető tulajdonságát sem közvetlenül megfeleltetni. Mire használhatók akkor?

A komplex számok definiálásán és különböző ábrázolási módjaik bemutatásán túl erre talál választ az Olvasó ebben az e-könyvben. Az első három fejezet áttanulmányozását követően a többi fejezetet nem kell feltétlenül egymás után olvasni, de célszerű az olvasást mindig valamelyik fejezet elejétől elkezdeni.

A negyedik és az ötödik fejezet tanulmányozását azoknak ajánljuk, akiket a programok kódja is érdekel, de például a komplex konvergencia-fraktálok fejezete programozási alapismeretek nélkül is megérthető.

„Komplex számokkal nem találkozik az, aki nem keresi ezt a találkozást. Ritkán adódik – például – olyan hétköznapi helyzet, amikor harmadfokú egyenlet gyökeit kell meghatároznunk. Viszont, ha valaki időt áldoz a komplex számok megismerésére, hasonlóan kellemes meglepetések érik, mint engem értek az elmúlt másfél év során.” (A szerző)

További ajánlatunk

Diplomaták mesélik 2.
borító: Diplomaták mesélik 2.>
2 499 Ft
A természet rejtett hálózata
borító: A természet rejtett hálózata>
2 100 Ft
A gén - személyes történet
borító: A gén - személyes történet>
3 590 Ft
Miért zöld a takony?
borító: Miért zöld a takony?>
1 490 Ft
A fák titkos nyelve
borító: A fák titkos nyelve>
1 690 Ft
A megismeréstudomány alapjai
borító: A megismeréstudomány alapjai>
1 990 Ft
Fejlődésbiológia I
borító: Fejlődésbiológia I>
1 650 Ft
Az állatok világa 7. kötet
borító: Az állatok világa 7. kötet>
490 Ft

Hasznos holmik