• ISBN:
  ISBN 9789630971973
 • KIADÓ:
  Kossuth Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  113 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2012

A komplex számsíkon elvégzett szerkesztések F# programja

Végrehajtható F# programok „A komplex számok elemi alkalmazásai” című könyvhöz

Olvass bele!
 • ISBN:
  ISBN 9789630971973
 • KIADÓ:
  Kossuth Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  113 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2012
„A komplex számok elemi alkalmazásai” című e-könyv összeállításakor sok ábra szerkesztésére volt szükség. Az ábrákat könnyű megszerkeszteni úgy, ahogy a szokásos geometriai szerkesztéseknél körzővel és vonalzóval meghatározott pontokat számítjuk: számítással határozzuk meg koordinátáikat a komplex számsíkon. Ezután a szerkesztés csupán pontok megjelölését, pontok egyenessel való összekötését, adott középpont körül ismert sugarú kör megrajzolását jelenti. Persze szükség van még színezésre és feliratozásra is, hogy ábráink érthetőek és szépek legyenek.

A komplex osztály megfelelő definiálása után számítógépi programunkban ugyanolyan egyszerűen írjuk le a komplex számokkal elvégzendő műveleteket, ahogyan azt a valósakkal megszoktuk. Ennek sulykolása példatárunk fő feladata.

Az F# (efsárp) a Microsoft egyik, a Visual Studio 2010-ben használható programozási nyelve: ezt is ismertebbé kívánjuk tenni ennek a példatárnak a közreadásával. A fent hivatkozott elméleti könyv programozási összefoglalója alapján ezeket a programokat meg lehet érteni, de akit mélyebben érdekel az F# programozási nyelv, annak a honlapról (www.fsharp.net) kell további információkat gyűjtenie.

A példatár utolsó fejezete nem kapcsolódik ugyan az ábrák rajzolásához, azért közöltük mégis, hogy az F# interaktív használatának előnyeit egy konkrét példával is bizonyítsuk.

További ajánlatunk

Az emberi gén útja
borító: Az emberi gén útja>
3 299 Ft
Az élet erőpróbái
borító: Az élet erőpróbái>
3 899 Ft
A számok nem hazudnak
borító: A számok nem hazudnak>
2 999 Ft
Isten egyenlete
borító: Isten egyenlete>
3 490 Ft
A termőföldtől a tányérig
borító: A termőföldtől a tányérig>
2 099 Ft
Az idő rendje
borító: Az idő rendje>
1 490 Ft
Az élet kódja
borító: Az élet kódja>
2 590 Ft
Az állatok világa 3. kötet
borító: Az állatok világa 3. kötet>
490 Ft

Hasznos holmik