• ISBN:
  ISBN 9789630972475
 • KIADÓ:
  Kossuth Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  247 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2012
apple store link google play link

A hegyek és az erdők születése

Fedezd fel Földünk kincseit! 1. rész

Olvass bele!
Olvass bele!
 • ISBN:
  ISBN 9789630972475
 • KIADÓ:
  Kossuth Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  247 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2012
apple store link google play link

A "Fedezd fel a Föld kincseit!" című e-könyvsorozatunk célja, hogy érdekes, olvasmányos szövegével, látványos, színes képeivel felkeltse tizenéves olvasója érdeklődését a földrajz, az élővilág, a környezet- és természetvédelem kérdései iránt. A sorozat különlegessége, hogy kizárólag e-könyvben jelent meg - ez talán az egyetlen, az általános és középiskolás korosztály számára kiadott, e-könyv-olvasón használható ilyen témájú elektronikus kiadvány. Az e-könyvek színes képeket, ábrákat tartalmaznak, ezért bátran ajánljuk a tablet-tulajdonosoknak is.

A sok színes képet alapos és tartalmas képaláírások magyarázzák. Fontos fogalmakról, eseményekről, és további érdekes adalékokról olvashatunk a dőlt betűkkel jelölt "keretes" szövegekben. Néhány fontos kifejezés, név, fogalom mellett lábjegyzet-hivatkozást lát az olvasó - ezekre "kattintva" a kislexikon odavágó szócikke jelenik meg. (A Kislexikon egyébként a tartalomjegyzékből is elérhető.)

"A Föld belső erői sosem nyugszanak. Szünet nélkül alakítják a földfelszínt, bár a változások legtöbbje olyan lassú, hogy tudomást sem veszünk róla. Időről időre azonban bolygónk belseje látványosan adja tudtunkra, hogy talpunk alatt nem is olyan mélyen a pokol földi mása kavarog. Amikor az izzó, megolvadt kőzet a felszínre tör, nehéz nem tudomást venni a változásokról, hiszen miután maga körül mindent szétrombolt és felperzselt, lehűlve és megszilárdulva hegyeket épít fel és átalakítja a tájat. Máskor forró port és sziklákat dob az iszonyatos belső erő a magasba, gáz- és gőzfelhők törnek elő a mélyből, és parázsló hamut sodor a perzselő szélvihar."

(részlet a könyvből)

További ajánlatunk

Egy farkas diadalútja - Született vesztesből falkavezér
borító: Egy farkas diadalútja - Született vesztesből falkavezér>
3 799 Ft
Az emberi gén útja
borító: Az emberi gén útja>
3 299 Ft
Utazás az idők végezetéig
borító: Utazás az idők végezetéig>
3 990 Ft
Titokzatos memória
borító: Titokzatos memória>
2 599 Ft
Az idő rendje
borító: Az idő rendje>
1 490 Ft
Az élet kódja
borító: Az élet kódja>
2 590 Ft
Éltető csillagunk, a Nap
borító: Éltető csillagunk, a Nap>
990 Ft
A kis lepkegyűjtő
borító: A kis lepkegyűjtő>
690 Ft

Hasznos holmik