• ISBN:
  ISBN 9789630972475
 • KIADÓ:
  Kossuth Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  247 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2012
apple store link google play link

A hegyek és az erdők születése

Fedezd fel Földünk kincseit! 1. rész

Olvass bele!
Olvass bele!
 • ISBN:
  ISBN 9789630972475
 • KIADÓ:
  Kossuth Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  247 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2012
apple store link google play link

A "Fedezd fel a Föld kincseit!" című e-könyvsorozatunk célja, hogy érdekes, olvasmányos szövegével, látványos, színes képeivel felkeltse tizenéves olvasója érdeklődését a földrajz, az élővilág, a környezet- és természetvédelem kérdései iránt. A sorozat különlegessége, hogy kizárólag e-könyvben jelent meg - ez talán az egyetlen, az általános és középiskolás korosztály számára kiadott, e-könyv-olvasón használható ilyen témájú elektronikus kiadvány. Az e-könyvek színes képeket, ábrákat tartalmaznak, ezért bátran ajánljuk a tablet-tulajdonosoknak is.

A sok színes képet alapos és tartalmas képaláírások magyarázzák. Fontos fogalmakról, eseményekről, és további érdekes adalékokról olvashatunk a dőlt betűkkel jelölt "keretes" szövegekben. Néhány fontos kifejezés, név, fogalom mellett lábjegyzet-hivatkozást lát az olvasó - ezekre "kattintva" a kislexikon odavágó szócikke jelenik meg. (A Kislexikon egyébként a tartalomjegyzékből is elérhető.)

"A Föld belső erői sosem nyugszanak. Szünet nélkül alakítják a földfelszínt, bár a változások legtöbbje olyan lassú, hogy tudomást sem veszünk róla. Időről időre azonban bolygónk belseje látványosan adja tudtunkra, hogy talpunk alatt nem is olyan mélyen a pokol földi mása kavarog. Amikor az izzó, megolvadt kőzet a felszínre tör, nehéz nem tudomást venni a változásokról, hiszen miután maga körül mindent szétrombolt és felperzselt, lehűlve és megszilárdulva hegyeket épít fel és átalakítja a tájat. Máskor forró port és sziklákat dob az iszonyatos belső erő a magasba, gáz- és gőzfelhők törnek elő a mélyből, és parázsló hamut sodor a perzselő szélvihar."

(részlet a könyvből)

További ajánlatunk

A számok nem hazudnak
borító: A számok nem hazudnak>
2 999 Ft
Barátom, a filodendron
borító: Barátom, a filodendron>
2 499 Ft
Titokzatos memória
borító: Titokzatos memória>
2 599 Ft
Tyúkeszűek-e a madarak?
borító: Tyúkeszűek-e a madarak?>
1 690 Ft
A kutya viselkedése, evolúciója és kogníciója
borító: A kutya viselkedése, evolúciója és kogníciója>
2 490 Ft
A megismeréstudomány alapjai
borító: A megismeréstudomány alapjai>
1 990 Ft
A matematika természete
borító: A matematika természete>
2 190 Ft
Az állatok világa 13. kötet
borító: Az állatok világa 13. kötet>
490 Ft

Hasznos holmik