• ISBN:
  ISBN 9789630972475
 • KIADÓ:
  Kossuth Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  247 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2012
apple store link google play link

A hegyek és az erdők születése

Fedezd fel Földünk kincseit! 1. rész

Olvass bele!
Olvass bele!
 • ISBN:
  ISBN 9789630972475
 • KIADÓ:
  Kossuth Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  247 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2012
apple store link google play link

A "Fedezd fel a Föld kincseit!" című e-könyvsorozatunk célja, hogy érdekes, olvasmányos szövegével, látványos, színes képeivel felkeltse tizenéves olvasója érdeklődését a földrajz, az élővilág, a környezet- és természetvédelem kérdései iránt. A sorozat különlegessége, hogy kizárólag e-könyvben jelent meg - ez talán az egyetlen, az általános és középiskolás korosztály számára kiadott, e-könyv-olvasón használható ilyen témájú elektronikus kiadvány. Az e-könyvek színes képeket, ábrákat tartalmaznak, ezért bátran ajánljuk a tablet-tulajdonosoknak is.

A sok színes képet alapos és tartalmas képaláírások magyarázzák. Fontos fogalmakról, eseményekről, és további érdekes adalékokról olvashatunk a dőlt betűkkel jelölt "keretes" szövegekben. Néhány fontos kifejezés, név, fogalom mellett lábjegyzet-hivatkozást lát az olvasó - ezekre "kattintva" a kislexikon odavágó szócikke jelenik meg. (A Kislexikon egyébként a tartalomjegyzékből is elérhető.)

"A Föld belső erői sosem nyugszanak. Szünet nélkül alakítják a földfelszínt, bár a változások legtöbbje olyan lassú, hogy tudomást sem veszünk róla. Időről időre azonban bolygónk belseje látványosan adja tudtunkra, hogy talpunk alatt nem is olyan mélyen a pokol földi mása kavarog. Amikor az izzó, megolvadt kőzet a felszínre tör, nehéz nem tudomást venni a változásokról, hiszen miután maga körül mindent szétrombolt és felperzselt, lehűlve és megszilárdulva hegyeket épít fel és átalakítja a tájat. Máskor forró port és sziklákat dob az iszonyatos belső erő a magasba, gáz- és gőzfelhők törnek elő a mélyből, és parázsló hamut sodor a perzselő szélvihar."

(részlet a könyvből)

További ajánlatunk

A tudomány születése
borító: A tudomány születése>
2 599 Ft
Egy élet a bolygónkon
borító: Egy élet a bolygónkon>
2 999 Ft
Egy év az űrben
borító: Egy év az űrben>
3 290 Ft
Kívül a Földön
borító: Kívül a Földön>
2 499 Ft
Kidolgozott matematikatételek mérnökök számára
borító: Kidolgozott matematikatételek mérnökök számára>
990 Ft
Az állatok világa 14. kötet
borító: Az állatok világa 14. kötet>
490 Ft
Az állatok világa 11. kötet
borító: Az állatok világa 11. kötet>
490 Ft
Az állatok világa 6. kötet
borító: Az állatok világa 6. kötet>
490 Ft

Hasznos holmik