• ISBN:
  ISBN 9789630972505
 • KIADÓ:
  Kossuth Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  225 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2012
apple store link google play link

A hóhatáron túl

Fedezd fel Földünk kincseit! 4. rész

Olvass bele!
Olvass bele!
 • ISBN:
  ISBN 9789630972505
 • KIADÓ:
  Kossuth Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  225 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2012
apple store link google play link
A "Fedezd fel a Föld kincseit!" című e-könyvsorozatunk célja, hogy érdekes, olvasmányos szövegével, látványos, színes képeivel felkeltse tizenéves olvasója érdeklődését a földrajz, az élővilág, a környezet- és természetvédelem kérdései iránt. A sorozat különlegessége, hogy kizárólag e-könyvben jelent meg - ez talán az egyetlen, az általános és középiskolás korosztály számára kiadott, e-könyv-olvasón használható ilyen témájú elektronikus kiadvány. Az e-könyvek színes képeket, ábrákat tartalmaznak, ezért bátran ajánljuk a tablet-tulajdonosoknak is.

A negyedik kötet a hó és fagy uralta tajgát, tundrát és magashegységeketa mutatja be. A szerző, Vojnits András zoológus, geográfus rövid, könnyen érhető fejezetekben, a tájak iránti érezhető szeretettel vezet végig a szárazföldeken.

A sok színes képet alapos és tartalmas képaláírások magyarázzák. Fontos fogalmakról, eseményekről, és további érdekes adalékokról olvashatunk a dőlt betűkkel jelölt "keretes" szövegekben. Néhány fontos kifejezés, név, fogalom mellett lábjegyzet-hivatkozást lát az olvasó - ezekre "kattintva" a kislexikon odavágó szócikke jelenik meg. (A Kislexikon egyébként a tartalomjegyzékből is elérhető.)

Tekintse meg a sorozat másik három kötetét is. Az első a lemeztektonikával, a földfelszín és a hegységek kialakulásával, valamint a légkör minőségét az emberi élet szempontjából leginkább meghatározó erdőségekkel, azok születésével és az esőerdőkkel foglalkozik. A második a trópusi tájak izgalmas világát, a harmadik a számunkra ismerős mérsékelt éghajlati öv nagy hegyeit és vadregényes erdőségeit mutatja be érdekesen, sok képpel, és a természet elkötelezett szeretetével.

Az e-könyv-sorozat kiadását a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

További ajánlatunk

Helgoland
borító: Helgoland>
2 299 Ft
A gyűjtés rabszolgája
borító: A gyűjtés rabszolgája>
3 900 Ft
Miért zöld a takony?
borító: Miért zöld a takony?>
1 490 Ft
A test... ahogy még sosem láttad
borító: A test... ahogy még sosem láttad>
1 490 Ft
A hegyek és az erdők születése
borító: A hegyek és az erdők születése>
390 Ft
A fáraók földjének Nobel-díjasa
borító: A fáraók földjének Nobel-díjasa>
1 590 Ft
A repülés megszállottai
borító: A repülés megszállottai>
1 990 Ft
Az állatok világa 15. kötet
borító: Az állatok világa 15. kötet>
490 Ft

Hasznos holmik