• KIADÓ:
  SFportal Könyvek
 • OLDALSZÁM:
  250 oldal
 • E-KÖNYV MEGJELENÉS ÉVE:
  2012
 • ISBN:
  978-963-89-5875-4

Sötétség előtt

Olvass bele!
 • KIADÓ:
  SFportal Könyvek
 • OLDALSZÁM:
  250 oldal
 • E-KÖNYV MEGJELENÉS ÉVE:
  2012
 • ISBN:
  978-963-89-5875-4
2005 Zsoldos Péter-díjas regénye!

A csodák, isteni jelenések, megnyilatkozások megszaporodnak a Novus Ordo Seclorum fennállásának évszázadaiban, különösképpen a 24. század vége felé. A Vatikán bizalmatlanul kezeli őket, a Konföderáció valódi hatalmasságai, az oligarchák pedig igyekeznek uralmuk megőrzésének érdekében és a rendszer fenntartásában felhasználni őket, igazolni önmaguk létét és szükségességét.

A 2366. évben járunk. Párizs mellett, egy kietlen és mérgezett földdarab közepén egy politikailag súlytalan vallási gyülekezet él, amelynek vezetője, Nathan Gillian képes néhanap csodákat tenni. Nathan ügyesen egyensúlyoz a világi hatalmasságok és az egyházfők között, s hogy a hatalom birtokosainak kegyét elnyerje, néha eleget tesz egy-egy meghívásnak, és elmegy hozzájuk titkos szeánszokat levezetni. Ám az egyik éjszaka, egy ilyen szeánszon, a Novus Ordo Seclorum egy oligarchája előtt riasztó esemény következik be, és a közösségnek menekülnie kell a Földről. A cél a hatvannyolc fényévnyire lévő Alchiba egyik bolygója lesz, ahol kikerülhetnek a Konföderáció vezetőinek uralma alól. Valaki vagy valakik azonban még ezt a kivonulást is meg szeretnék akadályozni. A színfalak mögötti hatalmi harcok következtében szinte mindenki belesodródik az ügybe: a Konföderációs Hírszerzéstől kezdve a Szentszéken át az időutazásokat felügyelő rejtélyes Katedrálisig bezáróan. Ám a résztvevők szándékai ismeretlenek, Nathan Gillian nem sejtheti, ki tör az életére, és ki az, akitől segítséget kérhet. Külön megnehezíti feladatát, hogy bátyja szkizofrén, a felesége pedig paranoid hajlamú, és ellenséget lát ott is, ahol nincs. Értük és a közösségért egyaránt harcolnia kell. Az események szörnyű egymásutánisága azonban Emily Gillian kényszerképzeteit igazolja. Nathan rájön: ha nem képes elmenekíteni közösségét, a világra hamarosan ráköszönt a gonosz sötétsége. A cél érdekében végül még az ellenséggel is szövetkezne…

"A hű olvasó a Mysterious Universe egy ismeretlen arcát pillantja meg, amikor elolvassa ezt a regényt. Úgy éreztem helyénvalónak, hogy figyelmeztessem erre. Ez nem York Ketchikan világa és a szereplők sem olyanok, mint a harmadik ezredév végén – jelen történetünk után hatszáz évvel. Itt minden más. Bizonytalan. Komor. Kaotikus. Egy világ, amelyben talán nincs is igazság, és ahol a jó nem mindig győz… Ez Gin Bowman legelső története."
Anthony Sheenard

További ajánlatunk

A vég és más kezdetek
borító: A vég és más kezdetek>
2 490 Ft
Hecate, az engedetlen
borító: Hecate, az engedetlen>
1 690 Ft
Bajtársak
borító: Bajtársak>
2 480 Ft
Obscura
borító: Obscura>
2 480 Ft
Isten gépei
borító: Isten gépei>
2 280 Ft
Valis
borító: Valis>
1 980 Ft
Doctor Who - Shada
borító: Doctor Who - Shada>
2 490 Ft
A periféria
borító: A periféria>
2 480 Ft

Hasznos holmik