• ISBN:
  ISBN 978-963-09-7384-7
 • KIADÓ:
  Kossuth Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  147 oldal
apple store link google play link

Medvefog & Saskarom

Miskolctól Oxfordig

Olvass bele!
 • ISBN:
  ISBN 978-963-09-7384-7
 • KIADÓ:
  Kossuth Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  147 oldal
apple store link google play link
Tibor Zsanett, a féllábú és skizofrén rendőrnő külső tanácsadóként vesz részt az FBI nyomozásában, ami a furcsa körülmények és az egymás sarkát érő megdöbbentő események miatt nem várt kalanddá növi ki magát.
Mit keres két, félig aszott holttest egy szeméthalommá döntött legénylakásban? Hogy kerülnek a szeméthalom közepére gyanúsan jó állapotú náci iratok? Hogy lehet két embernek ugyanolyan ujjlenyomata? És hogy kerülnek a képbe az oroszok? Ezekre a kérdésekre szeretne Zsanett választ kapni furcsa megbízójával, a magyar származású, heteróból leszbikusá váló Nora Wurmbrandt különleges ügynökkel együtt.

A regény az amerikai Collyer-testvérpár halálának körülményein alapul. Homer és Langley Collyer megrögzött agglegények voltak, akik életük utolsó éveit mindenkitől elzárkózva, közös lakásukban töltötték. Ezalatt az idő alatt több tonnányi szemetet gyűjtöttek össze selejtes zongoráktól kezdve, székeken és újságokon át a közönséges háztartási hulladékig. Minderre akkor derült fény, amikor a szomszédok értesítése alapján, 1947 márciusában a rendőrök a tetőn át behatoltak a lakásba, és mindkét férfit holtan találták; egyikük éhenhalt, másikukat agyonzúzta a saját csapdájuk, amit esetleges betörők ellen állítottak fel az ajtó előtt. A Collyer-testvérpár városuk köztiszteletben álló polgárai voltak egészen addig, míg teljesen el nem tűntek a nyilvánosság szeme elől. A regényben megjelenő alteregóik nem a valóságos személyek pontos másolatai, így nem összemérhetőek a regényben megjelenő bűnöző testvérpárral.

További ajánlatunk

A madártollas gyilkosságok
borító: A madártollas gyilkosságok>
2 980 Ft
Halálos látomás
borító: Halálos látomás>
1 990 Ft
Bűn
borító: Bűn>
2 590 Ft
Szent csontok
borító: Szent csontok>
1 995 Ft
Nincs mit veszítened
borító: Nincs mit veszítened>
2 590 Ft
Mississippi vér
borító: Mississippi vér>
3 190 Ft
Az elviselhetetlen ellentmondás
borító: Az elviselhetetlen ellentmondás>
1 999 Ft
Vörös királynő
borító: Vörös királynő>
1 990 Ft

Hasznos holmik