• ISBN:
    ISBN 978-963-09-7384-7
  • KIADÓ:
    Kossuth Kiadó
  • OLDALSZÁM:
    147 oldal
apple store link google play link

Medvefog & Saskarom

Miskolctól Oxfordig

Olvass bele!
  • ISBN:
    ISBN 978-963-09-7384-7
  • KIADÓ:
    Kossuth Kiadó
  • OLDALSZÁM:
    147 oldal
apple store link google play link
Tibor Zsanett, a féllábú és skizofrén rendőrnő külső tanácsadóként vesz részt az FBI nyomozásában, ami a furcsa körülmények és az egymás sarkát érő megdöbbentő események miatt nem várt kalanddá növi ki magát.
Mit keres két, félig aszott holttest egy szeméthalommá döntött legénylakásban? Hogy kerülnek a szeméthalom közepére gyanúsan jó állapotú náci iratok? Hogy lehet két embernek ugyanolyan ujjlenyomata? És hogy kerülnek a képbe az oroszok? Ezekre a kérdésekre szeretne Zsanett választ kapni furcsa megbízójával, a magyar származású, heteróból leszbikusá váló Nora Wurmbrandt különleges ügynökkel együtt.

A regény az amerikai Collyer-testvérpár halálának körülményein alapul. Homer és Langley Collyer megrögzött agglegények voltak, akik életük utolsó éveit mindenkitől elzárkózva, közös lakásukban töltötték. Ezalatt az idő alatt több tonnányi szemetet gyűjtöttek össze selejtes zongoráktól kezdve, székeken és újságokon át a közönséges háztartási hulladékig. Minderre akkor derült fény, amikor a szomszédok értesítése alapján, 1947 márciusában a rendőrök a tetőn át behatoltak a lakásba, és mindkét férfit holtan találták; egyikük éhenhalt, másikukat agyonzúzta a saját csapdájuk, amit esetleges betörők ellen állítottak fel az ajtó előtt. A Collyer-testvérpár városuk köztiszteletben álló polgárai voltak egészen addig, míg teljesen el nem tűntek a nyilvánosság szeme elől. A regényben megjelenő alteregóik nem a valóságos személyek pontos másolatai, így nem összemérhetőek a regényben megjelenő bűnöző testvérpárral.

További ajánlatunk

Tolvajbecsület
borító: Tolvajbecsület>
3 499 Ft
Sarek - A gyilkos túra
borító: Sarek - A gyilkos túra>
3 899 Ft
Megtört lelkek
borító: Megtört lelkek>
2 599 Ft
A jó anya
borító: A jó anya>
2 590 Ft
Életeim
borító: Életeim>
2 599 Ft
Nincs mit veszítened
borító: Nincs mit veszítened>
2 590 Ft
Az elveszett gyermek
borító: Az elveszett gyermek>
2 590 Ft
A felszín alatt
borító: A felszín alatt>
2 290 Ft

Hasznos holmik