• ISBN:
  ISBN 9789630972925
 • KIADÓ:
  Kossuth Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  kb. 200 oldal
apple store link google play link

Vigyázzmenet

Olvass bele!
 • ISBN:
  ISBN 9789630972925
 • KIADÓ:
  Kossuth Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  kb. 200 oldal
apple store link google play link
A mai fiatalságnak már fogalma sincsen, milyen is volt a sorkatonai szolgálat. Bizonyára nem is hiányzik nekik. Számukra ez már csupán másoktól hallott mese. Nekünk, akik végigcsináltuk, sokkal több. Személyes történelem, hihető – és sokszor hihetetlen – kalandok sora, barátságok és legendák születésének helye.
Az előző rendszer minden furcsasága és ellentmondása felnagyítva, eltorzítva jelent meg a sereg mindennapjaiban. Mégis hozzásegített minket a körülöttünk levő világ jobb megismeréséhez, mint ahogy észrevétlenül ismertük meg egyre jobban és jobban önmagunkat is, saját teljesítőképességünk határait, a lelkünk mélyén szunnyadó, addig rejtve maradó erőket.
Muszájból öltöttünk mundért, sok kellemetlen és megalázó dologban volt részünk, amit akkor megélni nem volt móka és kacagás, de ma, visszagondolva azokra a daliás időkre, már csak a nevetés maradt, minden keserűség nélkül. Meg a nosztalgia. Naná, hiszen akkor még milyen fiatalok voltunk!
Hálás vagyok a sorsnak, hogy másfél évig a Magyar Néphadsereg bakája lehettem. Ezek nélkül az élmények nélkül ma sokkal szegényebb lennék. Örülök, hogy saját bőrömön tapasztalhattam meg a kiképzés borzalmait, a hadgyakorlatok néha fárasztó, néha mulatságos mindennapjait, az öreg katonák híres lazaságát. Örülök, hogy megismerhettem a seregbéli fura figurákat, Pinocset ezredes elvtársat, a tökfejű Fukalek Benőt, Baszki Jimmyt, a Szarpumpás Molnárt, Csokibombát, és a többieket. Legyen ez a regény egy letűnt, soha vissza nem térő korszak emlékműve, ahogy én láttam.

További ajánlatunk

Milyenek a magyarok?
borító: Milyenek a magyarok?>
1 999 Ft
Állva maszturbálok
borító: Állva maszturbálok>
2 999 Ft
Macskanapló
borító: Macskanapló>
1 490 Ft
Beállás - Ponyvarákenrol
borító: Beállás - Ponyvarákenrol>
2 390 Ft
Mi lenne, ha...?
borító: Mi lenne, ha...?>
2 790 Ft
Alkalmi mesék idegbeteg fölnőtteknek
borító: Alkalmi mesék idegbeteg fölnőtteknek>
1 990 Ft
Kalimpálok
borító: Kalimpálok>
890 Ft
Nőből is megárt a nagymama
borító: Nőből is megárt a nagymama>
2 390 Ft

Hasznos holmik