• ISBN:
  ISBN 978-963-09-7370-0
 • KIADÓ:
  Kossuth Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  kb. 90 oldal
apple store link google play link

Velázquez

Világhíres festők

Olvass bele!
 • ISBN:
  ISBN 978-963-09-7370-0
 • KIADÓ:
  Kossuth Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  kb. 90 oldal
apple store link google play link
Az e-könyv a Kossuth Kiadó által nyomtatásban megjelentetett nagysikerű Világhíres festők című sorozat azonos című kötetének szöveganyagát tartalmazza, az illusztrációk nélkül.

Velázquezt az utókor a XVII. század egyik legnagyobb festőjeként tiszteli. A klasszicista irányzat (Poussin) és a barokk stílus (Rubens) mellett Velázquez korában feltétlenül egyfajta „realista” áramlatot képviselt. Már legkorábbi képein is megfigyelhető a mindennapi élet részletei iránti érdeklődés és páratlan érzéke azok megörökítésére valamennyi műfajban, legyen szó vallásos, mitológiai vagy történelmi témákról, zsánerképekről vagy portrékról.

Merész kompozíciói, festészeti technikáinak változatossága óriási hatást gyakorolt a későbbi festőgenerációkra. A közvetlen utókorban Francisco Goya folytatta az általa elkezdett utat, amely a modern művészet egyik legfontosabb előfutárává tette őt, és amelynek köszönhetően Edouard Manet a „festők festőjének” nevezte. Velázquez a szerencsés kevesek közé tartozott, akiket a kortársak és az utókor egyforma rajongó tisztelettel vett körül. A személyét és művészetét övező megbecsülés halála után mindmáig töretlenül fennmaradt.

További ajánlatunk

A guillotine hosszú árnyéka
borító: A guillotine hosszú árnyéka>
3 499 Ft
Matisse
borító: Matisse>
390 Ft
Dürer
borító: Dürer>
390 Ft
Gustav Klimt
borító: Gustav Klimt>
390 Ft
Sandro Botticelli
borító: Sandro Botticelli>
390 Ft
A hangszeres magyar népzenei hagyomány
borító: A hangszeres magyar népzenei hagyomány>
1 990 Ft
Rippl-Rónai József
borító: Rippl-Rónai József>
690 Ft
Gulácsy Lajos
borító: Gulácsy Lajos>
690 Ft

Hasznos holmik