• ISBN:
  ISBN 978-963-09-7370-0
 • KIADÓ:
  Kossuth Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  kb. 90 oldal
apple store link google play link

Velázquez

Világhíres festők

Olvass bele!
 • ISBN:
  ISBN 978-963-09-7370-0
 • KIADÓ:
  Kossuth Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  kb. 90 oldal
apple store link google play link
Az e-könyv a Kossuth Kiadó által nyomtatásban megjelentetett nagysikerű Világhíres festők című sorozat azonos című kötetének szöveganyagát tartalmazza, az illusztrációk nélkül.

Velázquezt az utókor a XVII. század egyik legnagyobb festőjeként tiszteli. A klasszicista irányzat (Poussin) és a barokk stílus (Rubens) mellett Velázquez korában feltétlenül egyfajta „realista” áramlatot képviselt. Már legkorábbi képein is megfigyelhető a mindennapi élet részletei iránti érdeklődés és páratlan érzéke azok megörökítésére valamennyi műfajban, legyen szó vallásos, mitológiai vagy történelmi témákról, zsánerképekről vagy portrékról.

Merész kompozíciói, festészeti technikáinak változatossága óriási hatást gyakorolt a későbbi festőgenerációkra. A közvetlen utókorban Francisco Goya folytatta az általa elkezdett utat, amely a modern művészet egyik legfontosabb előfutárává tette őt, és amelynek köszönhetően Edouard Manet a „festők festőjének” nevezte. Velázquez a szerencsés kevesek közé tartozott, akiket a kortársak és az utókor egyforma rajongó tisztelettel vett körül. A személyét és művészetét övező megbecsülés halála után mindmáig töretlenül fennmaradt.

További ajánlatunk

Hogyan lettem senki?
borító: Hogyan lettem senki?>
3 899 Ft
Bodrogi
borító: Bodrogi>
1 999 Ft
A Bunkerrajzoló
borító: A Bunkerrajzoló>
1 990 Ft
Rembrandt
borító: Rembrandt>
390 Ft
Salvador Dalí
borító: Salvador Dalí>
390 Ft
KORNISS PÉTER - Mekkorát ugrik a legény?
borító: KORNISS PÉTER - Mekkorát ugrik a legény?>
89 Ft
Székely Bertalan
borító: Székely Bertalan>
690 Ft
Derkovits Gyula
borító: Derkovits Gyula>
690 Ft

Hasznos holmik