• ISBN:
  ISBN 978-615-5274-21-3
 • KIADÓ:
  Noran Libro Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  135 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2013
google play link

Bűn vagy bűnhődés

Vallomás egy traumáról és a terápiáról

Olvass bele!
 • ISBN:
  ISBN 978-615-5274-21-3
 • KIADÓ:
  Noran Libro Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  135 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2013
google play link
"Mara majd öt évig, hetente többször járt hozzám. Több száz találkozásunk számtalan probléma, szorongás, emlék és konfliktus feltárására és megbeszélésére adott lehetőséget. Mara könyvéből néha mégis úgy tűnhet, a gyermekkori szexuális abúzus tényében találtuk meg minden bajok egyedüli forrását. Mintha Mara sorsa, személyisége, életének későbbi történései kizárólag az unokabátyjával történtek hatására alakultak volna úgy, ahogy. Nem gondolom, hogy ez így van, sőt azt hiszem, Mara sem gondolja így. Ugyanakkor nagyon nehéz megmondani, mi lett volna, ha… Az ember sorsát veleszületett adottságai és a környezet hatásai egyaránt alakítják. Valószínűleg olyan összjáték ez, amiben még a szerencsének is jut szerep."

(Részlet a könyv utószavából)

A terápia története Anoni Mara életének történetét, a „nagy bajból” kivezető út keresését tárja elénk. Ahogy a pszichológus és Anoni Mara rendszeres találkozásaiból, a múltbéli események, emlékek és álmok megfejtéséből összeáll a kép, és kezd alakot ölteni a megoldás, úgy érti meg az olvasó is, milyen hatással volt a trauma a ma negyvenkét éves nő életére. Depresszió, szorongás, halálfélelem, hipochondria, fóbiák: ezek tették elviselhetetlenné a hallgatás, a titkolózás évtizedeit. A pszichológust mégsem a saját problémáival kereste meg először, ötéves lánya szorongása miatt fordult szakemberhez. Abban, hogy rátalált a megnyugvás felé vezető útra, a terapeuta segítsége mellett a történet megírása is a segítségére volt.

„Bonyolult ügy a pszichológushoz való kötődés. Egyszerre édes és keserű, hiszen rettentően kiszolgáltatottá teszi az embert. Ugyanakkor ehhez fogható kapcsolat nincs több, egészen különleges és mély. Kár, hogy nem tarthat örökké. Erre kellett volna valami megoldást találni, Freud papa.”

(Részlet Anoni Mara történetéből)


Recenzió a könyvről

További ajánlatunk

Szakrális új nő
borító: Szakrális új nő>
3 490 Ft
Éppen jókor
borító: Éppen jókor>
2 999 Ft
Szárnyakat adni
borító: Szárnyakat adni>
2 999 Ft
Nőkalauz férfiaknak
borító: Nőkalauz férfiaknak>
2 999 Ft
Kiégés
borító: Kiégés>
580 Ft
Nyomoznak a betűk
borító: Nyomoznak a betűk>
900 Ft
Párban szép
borító: Párban szép>
2 999 Ft
Életfelfogás, szorongás, halálfélelem
borító: Életfelfogás, szorongás, halálfélelem>
1 590 Ft

Hasznos holmik