• FORDÍTOTTA:
  Farkas Veronika
 • EREDETI CÍM:
  Why Marriages Succeed or Fail
 • KIADÓ:
  Jaffa Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  320 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2017
 • ISBN:
  ISBN 9789634753681

Min múlik egy házasság

Olvass bele!
 • FORDÍTOTTA:
  Farkas Veronika
 • EREDETI CÍM:
  Why Marriages Succeed or Fail
 • KIADÓ:
  Jaffa Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  320 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2017
 • ISBN:
  ISBN 9789634753681

Ha szereti a párját, de a házasságuk válságba jutott, akkor ez a könyv Önnek szól! Dr. John Gottman pszichológus hosszú éveket töltött annak tanulmányozásával, mitől-hogyan működik egy jó párkapcsolat és házasság. Bár természetesen neki sincs zsebében a bölcsek köve, de miután két évtized alatt több száz pár kapcsolatának alakulását követte nyomon, úgy érezte, eljött az ideje, hogy közzé tegye egzakt, tudományos megfigyelésen alapuló és statisztikákkal alátámasztott tapasztalatait, s megcáfoljon sok közhelyes, vagy éppen hamis állítást.
A párok, akiknek a történetét könyvében megosztja az olvasókkal, feltárták előtte kapcsolatuk rejtett szabályait. Köztük a legfontosabbat, mindennek sarokkövét, amelyet a Prédikátor könyve így fogalmaz meg: „Jobban boldogul kettő, mint egy: fáradozásuknak szép eredménye van.” Nem szabad tehát sajnálni a fáradtságot, arra kell törekedni, hogy a kapcsolat buktatóit, gyenge pontjait, vagy éppen erősségeit felismerve, tudatosan konkrét lépéseket tegyünk a házasságunk megmentéséért. Ehhez nyújtanak segítségét azok a tesztek, kérdőívek, gyakorlati feladatok, tippek, technikák, amelyeket Gottman felkínál-ajánl úttörő munkájában, és amelyekből sok minden kiderül, például:
- A több szex nem feltétlenül javít a házasságon.
- A sok vita nem vezet óhatatlanul váláshoz.
- Az anyagi nehézségek nem feltétlenül okoznak gondot egy kapcsolatban.
- Azok a feleségek, akik savanyú képet vágnak, miközben a férjük hozzájuk beszél, nagy valószínűséggel négy éven belül elválnak.
Megvan az oka annak, hogy a férjek miért szoktak elzárkózni a vitáktól – de ezt ki lehet védeni.

Ha odafigyelünk dr. Gottman észrevételeire, komolyan vesszük tapasztalatait, és megszívleljük tanácsait, akkor van esély a házasságunk megmentésére!

DR. JOHN M. GOTTMAN a seattle-i George Washington Egyetem pszichológia professzora. Feleségével, Dr. Julie Schwartz Gottman pszichoterapeutával alapította meg a Seattle Marital and Family Institute-t, amely mára fogalommá vált az Egyesült Államokban. Dr. Gottmant az egyik első számú párkapcsolati szakértőként tartják számon, aki 94 százalékos pontossággal képes megjósolni, kik válnak el, illetve kik maradnak házasok.

További ajánlatunk

Beszélgetések a szeretetről
borító: Beszélgetések a szeretetről>
2 999 Ft
Felejtés
borító: Felejtés>
3 299 Ft
Kezdeményezz
borító: Kezdeményezz>
2 999 Ft
Francba az érzelmekkel!
borító: Francba az érzelmekkel!>
2 999 Ft
Túlélni a halált
borító: Túlélni a halált>
2 999 Ft
Ellenállhatatlan
borító: Ellenállhatatlan>
4 490 Ft
Állj félre a saját utadból!
borító: Állj félre a saját utadból!>
3 970 Ft
Az agresszió
borító: Az agresszió>
1 990 Ft

Hasznos holmik