• ISBN:
  ISBN 978-963-09-7572-8
 • KIADÓ:
  Kossuth Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  190 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2013
apple store link google play link

A Ferjáncz

Klagenfurttól az elnöki székig

Olvass bele!
 • ISBN:
  ISBN 978-963-09-7572-8
 • KIADÓ:
  Kossuth Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  190 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2013
apple store link google play link
Ki e könyv főszereplője? Ferjáncz Attila, a magyar ralisport királya! A Bajnok! „Az autósport szerelmeseinek körében neve a mai napig fogalom. Harminckétszeres magyar bajnok, huszonháromszoros Európa- bajnoki futamgyőztes és kétszeres Európa-bajnoki bronzérmes. A számtalan kiváló és sikeres magyar autóversenyző között egyértelműen az ő neve fémjelzi és tette híressé a magyar autósportot a 20. században. Az autóversenyző, akivel ma is bárki, bármikor szívesen megmérkőzne – akár a győzelem leghalványabb esélye nélkül is. Akiről tudják bizonyosan, hogy nélküle más sporttörténelmet írtak volna a krónikások…”

A kötet szerzője, Lukács Ákos csaknem fél évszázada kötött barátságot a bajnokkal. Ott volt azon a bizonyos József Attila Rallye-n, ahol Ferjáncz Attila életében először állt rajthoz. „Ott, 1964-ben, a Műegyetem előtti szlalompályán, ahol a bámészkodók és a meglepődött versenyzőtársak ünnepelték a tizenhét éves srácot, aki kényszerből rükvercbe kapcsolta a Wartburg sebességváltóját, azaz hátrafelé száguldott gyorsabban, mint a többiek előre! Azon a versenyen született meg a magyar és a nemzetközi autósport legendája!”

Ferjáncz Attila versenyzői pályafutásáról, küzdelmeiről, csapatáról, az autósportról, családjáról, az MNASZ elnökeként betöltött szerepéről, élete történetéről, s több mint fél évszázad társadalmi lenyomatáról olvashat a következő oldalakon…

További ajánlatunk

Fegyencedzés 3.
borító: Fegyencedzés 3.>
3 490 Ft
Emberfeletti erő
borító: Emberfeletti erő>
3 490 Ft
Egyél, izmosodj, szépülj!
borító: Egyél, izmosodj, szépülj!>
2 999 Ft
Életem piros-fehérben
borító: Életem piros-fehérben>
3 299 Ft
A macskák lelki élete
borító: A macskák lelki élete>
2 999 Ft
Egy kisállatrendelő hétköznapjai
borító: Egy kisállatrendelő hétköznapjai>
1 999 Ft
Száguldó magyarok
borító: Száguldó magyarok>
3 499 Ft
Legendák legendáriuma
borító: Legendák legendáriuma>
1 790 Ft

Hasznos holmik