Diplomáciai körök

Olvass bele!
Odze György írja:
Ez nem kézikönyv, nem útleírás, hanem olvasmányos életképek sorozata külföldön szerzett élményeimről és a nagykövetségi élet kulisszatitkairól. Sokan azt gondolják, hogy a diplomata főleg utazik, jókat eszik, sokat iszik és kényelmesen él, és ez részben igaz is. De másrészről sokat és kényszerűen költözik, elszakad gyerekeitől és barátaitól, a feleségek gyakran elveszítik állásukat, irigylik őket az előkelő környezetért, amelyben élnek, miközben férjük sikereiért ők fizetnek alkalmazkodással.

Én is sok éjszakát töltöttem forró, barátságtalan trópusi repülőtéren, küzdöttem álmossággal hosszú, unalmas finn országutakon, órákat álltam idegesen forgalmi dugókban, sokszor nem ott és nem akkor pisiltem, ittam és ettem, amikor a szükség diktálta, hanem ott, akkor és úgy, ahogy a lehetőség engedte.

Diplomatának lenni azonban alapvetően romantikus foglalkozás, van benne valami fojtott izgalom, némi titokzatosság, legnagyobb veszélye, ha valaki komolyan veszi saját magát. Ha pedig az embernek van készsége ahhoz, hogy le is írja a tapasztalatait, akkor igazán szerencsés alaknak gondolhatja magát. De a legjobb dolog az életben mesélni. Ahogyan Winston Churchill megfogalmazta: „Semmid sincs, ha nincsenek jó történeteid".

Nekem vannak.

További ajánlatunk

Irodalomtudós a kultúrharcban
borító: Irodalomtudós a kultúrharcban>
1 990 Ft
Gyerekkatona voltam Afrikában
borító: Gyerekkatona voltam Afrikában>
2 290 Ft
Csernobili ima
borító: Csernobili ima>
2 767 Ft
Egy kirúgott hírszerző emlékei
borító: Egy kirúgott hírszerző emlékei>
1 790 Ft
Az évek iszkolása
borító: Az évek iszkolása>
1 890 Ft
Mindent elvettek tőlünk
borító: Mindent elvettek tőlünk>
600 Ft
A provokátor
borító: A provokátor>
1 490 Ft
Polgár a pályán
borító: Polgár a pályán>
990 Ft

Hasznos holmik