Diplomáciai körök

Olvass bele!
Odze György írja:
Ez nem kézikönyv, nem útleírás, hanem olvasmányos életképek sorozata külföldön szerzett élményeimről és a nagykövetségi élet kulisszatitkairól. Sokan azt gondolják, hogy a diplomata főleg utazik, jókat eszik, sokat iszik és kényelmesen él, és ez részben igaz is. De másrészről sokat és kényszerűen költözik, elszakad gyerekeitől és barátaitól, a feleségek gyakran elveszítik állásukat, irigylik őket az előkelő környezetért, amelyben élnek, miközben férjük sikereiért ők fizetnek alkalmazkodással.

Én is sok éjszakát töltöttem forró, barátságtalan trópusi repülőtéren, küzdöttem álmossággal hosszú, unalmas finn országutakon, órákat álltam idegesen forgalmi dugókban, sokszor nem ott és nem akkor pisiltem, ittam és ettem, amikor a szükség diktálta, hanem ott, akkor és úgy, ahogy a lehetőség engedte.

Diplomatának lenni azonban alapvetően romantikus foglalkozás, van benne valami fojtott izgalom, némi titokzatosság, legnagyobb veszélye, ha valaki komolyan veszi saját magát. Ha pedig az embernek van készsége ahhoz, hogy le is írja a tapasztalatait, akkor igazán szerencsés alaknak gondolhatja magát. De a legjobb dolog az életben mesélni. Ahogyan Winston Churchill megfogalmazta: „Semmid sincs, ha nincsenek jó történeteid".

Nekem vannak.

További ajánlatunk

Árnyak
borító: Árnyak>
4 199 Ft
Rettenetes örömeim
borító: Rettenetes örömeim>
2 490 Ft
Pillantás a csúcsról
borító: Pillantás a csúcsról>
2 790 Ft
A forradalom előérzete
borító: A forradalom előérzete>
2 290 Ft
Saul útja
borító: Saul útja>
1 890 Ft
Mosoly a pokolból
borító: Mosoly a pokolból>
1 490 Ft
Költő, az innenső parton
borító: Költő, az innenső parton>
990 Ft
CSENGERY ADRIENNE - Gyertyafénykeringő az ökrösszekéren
borító: CSENGERY ADRIENNE - Gyertyafénykeringő az ökrösszekéren>
89 Ft

Hasznos holmik