Apácabordély

Olvass bele!

A kisvárosi főelvtárs szemrevaló kamaszlányát, Borbálát egy évre apácazárdába küldi, hogy elszakítsa "osztályidegen" szerelmétől. 
A zárda számára ez ideiglenesen a túlélést jelenti ugyan, de a magyar történelem e különös korszakában semmi sem az, aminek látszik. Az apácákat előbb a német, majd a szovjet hadsereg katonái használták nagyon is világi, vagy méginkább félvilági célokra, s amikor Borbála odakerül, a megszentelt falak között egészen más tevékenység folyik, mint amire ő vagy a szigorú apa számított. Az apácák voltaképpen már régen beletörődtek ebbe a furcsa helyzetbe, a nappali áhitatosságokat éjszakai mulatságok követik, s csupán hetekbe telik, hogy az új barátnők Borbálát 
is beavassák kényes titkaikba. 


Pergel Zsolt megtörtént eseményeket regényesített meg az Apácabordélyban egy volt kolostorszolga elbeszélése alapján, s könyve nemcsak mint izgalmas tényfeltárás tekinthető különlegességnek, hanem figyelmeztetés is: a régmúlt események körüli vitákban hajlamosak vagyunk megfeledkezni az éppoly homályos és zavaros közelmúltról.

További ajánlatunk

Egy nap a városban - Az ókori Róma
borító: Egy nap a városban - Az ókori Róma>
3 390 Ft
Esküvő Hardingsholmban
borító: Esküvő Hardingsholmban>
2 190 Ft
Sasok a viharban
borító: Sasok a viharban>
2 390 Ft
A három grácia
borító: A három grácia>
2 390 Ft
Aranyszív
borító: Aranyszív>
1 990 Ft
Mozart utolsó áriája
borító: Mozart utolsó áriája>
2 570 Ft
Erdélyi menyegző
borító: Erdélyi menyegző>
2 290 Ft
A künde
borító: A künde>
990 Ft

Hasznos holmik