Apácabordély

Olvass bele!

A kisvárosi főelvtárs szemrevaló kamaszlányát, Borbálát egy évre apácazárdába küldi, hogy elszakítsa "osztályidegen" szerelmétől. 
A zárda számára ez ideiglenesen a túlélést jelenti ugyan, de a magyar történelem e különös korszakában semmi sem az, aminek látszik. Az apácákat előbb a német, majd a szovjet hadsereg katonái használták nagyon is világi, vagy méginkább félvilági célokra, s amikor Borbála odakerül, a megszentelt falak között egészen más tevékenység folyik, mint amire ő vagy a szigorú apa számított. Az apácák voltaképpen már régen beletörődtek ebbe a furcsa helyzetbe, a nappali áhitatosságokat éjszakai mulatságok követik, s csupán hetekbe telik, hogy az új barátnők Borbálát 
is beavassák kényes titkaikba. 


Pergel Zsolt megtörtént eseményeket regényesített meg az Apácabordélyban egy volt kolostorszolga elbeszélése alapján, s könyve nemcsak mint izgalmas tényfeltárás tekinthető különlegességnek, hanem figyelmeztetés is: a régmúlt események körüli vitákban hajlamosak vagyunk megfeledkezni az éppoly homályos és zavaros közelmúltról.

További ajánlatunk

Szörnyeteg
borító: Szörnyeteg>
2 790 Ft
Szerelmek tavasza
borító: Szerelmek tavasza>
2 490 Ft
Az ecsedi boszorkány
borító: Az ecsedi boszorkány>
2 799 Ft
Mesék és mondák Mátyás királyról
borító: Mesék és mondák Mátyás királyról>
2 290 Ft
Egyszer elmondom neked
borító: Egyszer elmondom neked>
890 Ft
Mozart utolsó áriája
borító: Mozart utolsó áriája>
2 570 Ft
Medvés-hegy
borító: Medvés-hegy>
790 Ft
Az egyiptomi kéjnő
borító: Az egyiptomi kéjnő>
1 290 Ft

Hasznos holmik