Apácabordély

Olvass bele!

A kisvárosi főelvtárs szemrevaló kamaszlányát, Borbálát egy évre apácazárdába küldi, hogy elszakítsa "osztályidegen" szerelmétől. 
A zárda számára ez ideiglenesen a túlélést jelenti ugyan, de a magyar történelem e különös korszakában semmi sem az, aminek látszik. Az apácákat előbb a német, majd a szovjet hadsereg katonái használták nagyon is világi, vagy méginkább félvilági célokra, s amikor Borbála odakerül, a megszentelt falak között egészen más tevékenység folyik, mint amire ő vagy a szigorú apa számított. Az apácák voltaképpen már régen beletörődtek ebbe a furcsa helyzetbe, a nappali áhitatosságokat éjszakai mulatságok követik, s csupán hetekbe telik, hogy az új barátnők Borbálát 
is beavassák kényes titkaikba. 


Pergel Zsolt megtörtént eseményeket regényesített meg az Apácabordélyban egy volt kolostorszolga elbeszélése alapján, s könyve nemcsak mint izgalmas tényfeltárás tekinthető különlegességnek, hanem figyelmeztetés is: a régmúlt események körüli vitákban hajlamosak vagyunk megfeledkezni az éppoly homályos és zavaros közelmúltról.

További ajánlatunk

Philadelphia árvái
borító: Philadelphia árvái>
3 290 Ft
A szivárvány
borító: A szivárvány>
2 790 Ft
Alice hálózata
borító: Alice hálózata>
2 999 Ft
A Tudorok összeesküvése
borító: A Tudorok összeesküvése>
2 770 Ft
Sissi - Az ifjú császárné
borító: Sissi - Az ifjú császárné>
2 590 Ft
Egyszer elmondom neked
borító: Egyszer elmondom neked>
890 Ft
Bocana
borító: Bocana>
1 790 Ft
Ezüst lótusz
borító: Ezüst lótusz>
1 990 Ft

Hasznos holmik