Apácabordély

Olvass bele!

A kisvárosi főelvtárs szemrevaló kamaszlányát, Borbálát egy évre apácazárdába küldi, hogy elszakítsa "osztályidegen" szerelmétől. 
A zárda számára ez ideiglenesen a túlélést jelenti ugyan, de a magyar történelem e különös korszakában semmi sem az, aminek látszik. Az apácákat előbb a német, majd a szovjet hadsereg katonái használták nagyon is világi, vagy méginkább félvilági célokra, s amikor Borbála odakerül, a megszentelt falak között egészen más tevékenység folyik, mint amire ő vagy a szigorú apa számított. Az apácák voltaképpen már régen beletörődtek ebbe a furcsa helyzetbe, a nappali áhitatosságokat éjszakai mulatságok követik, s csupán hetekbe telik, hogy az új barátnők Borbálát 
is beavassák kényes titkaikba. 


Pergel Zsolt megtörtént eseményeket regényesített meg az Apácabordélyban egy volt kolostorszolga elbeszélése alapján, s könyve nemcsak mint izgalmas tényfeltárás tekinthető különlegességnek, hanem figyelmeztetés is: a régmúlt események körüli vitákban hajlamosak vagyunk megfeledkezni az éppoly homályos és zavaros közelmúltról.

További ajánlatunk

Sztálin balerinája
borító: Sztálin balerinája>
3 499 Ft
Tündérváros
borító: Tündérváros>
2 380 Ft
Saint-Malo könyvtárosa
borító: Saint-Malo könyvtárosa>
2 690 Ft
Mária Terézia
borító: Mária Terézia>
2 390 Ft
Egy új korszak hajnala
borító: Egy új korszak hajnala>
3 990 Ft
Mozart utolsó áriája
borító: Mozart utolsó áriája>
2 570 Ft
A pekingi követség
borító: A pekingi követség>
890 Ft
A Péter-templom karnagya
borító: A Péter-templom karnagya>
990 Ft

Hasznos holmik