• ISBN:
  ISBN 978-615-5229-33-6
 • KIADÓ:
  Ad Astra Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  348 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2013

Ingókövek

Sztálingrád másik csatája

Olvass bele!
 • ISBN:
  ISBN 978-615-5229-33-6
 • KIADÓ:
  Ad Astra Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  348 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2013

Sztálingrádot elátkozta a neve. A németek és szovjetek több százezer áldozatot követelő csatájáról mindenki hallott már – ám a másik háború, melyet a város és a halál vívnak egymással, évszázadok óta folyik. Egy harc, ahol mind a győzelem, mind a vereség lelkekbe kerül…
Wilhelm Galler, a magányos mesterlövész életre kelő szobrok és különös látomások között bolyong a néptelen városban; Wolfgang Lindt hadnagy a lelkét elemésztő emlékek elől menekülne, ám Sztálingrád nem ereszti; Galina, a pilótanő a Volga túlsó partjáról száll az elátkozott vidék fölé; a sztálingrádi Vaszilij pedig ismeretlenné vált utcákon kísérti a sorsot – és próbálja lefizetni a végzetét. Négy ember, szembenálló felek, akiket azonban mégis összeköt a közös sors és a láthatatlan gúzs, amelyet Sztálingrád font köréjük.

„Álomszerű mágia és a háború szürreális valóságának nyugtalanító, lebilincselő keveréke.” (Kleinheincz Csilla)

A szerzőről
Lőrinczy Judit 1982. december 12-én született Szolnokon. Jogász, Pécsett él. Szabadidejében – immár több mint egy évtizede – ír. Fantasztikus irodalmi novellái fanzinokban, magazinokban, antológiákban láttak napvilágot (pl. „77” antológia, Galaktika). 2009-ben a Negyvenhárom másodperc című, az Eyebrow Productions pályázatára íródott, öt perces színművét bemutatták Londonban (Royal Academy of Dramatic Arts; WriteBites).
Az Ingókövek az elsőként megjelenő regénye, a sztálingrádi csatába kalauzolja az olvasót.

„A háború szürreális, különösen a háborút fizikailag sosem tapasztalt nemzedéknek. A háborúk, kiváltképp a nagy világégések, máig foglalkoztatják az embereket, így van ezzel a szerző is, akiből kevésen múlt, hogy jogász helyett történész váljék. Kezdettől fogva érdekelte a fantasztikum is – az Ingókövek e kettő, a II. világháború képsorainak és a fantáziának ötvözete. Fikció, de nem csak a kitalált személyek szintjén: az Ingókövek Sztálingrádja életre kelő, szél hangján szóló szereplő. Az Ingókövek nem csak mágikus realista (mások szerint városi fantasy, misztikus), hanem legalább ugyanennyire történelmi regény is, hű az események valóságához, amelyeket négy fő karakter szemén át láthatunk: Wilhelm Galler, német mesterlövészén, Wolfgang Lindt hadnagyén, valamint Vaszilij Nyikolajevics Petrosenko és Galina Kazacsova városvédők szemén át.”

További ajánlatunk

Az Éden kapui
borító: Az Éden kapui>
3 795 Ft
Az éjféli égbolt
borító: Az éjféli égbolt>
2 480 Ft
A megtalált és az elveszett I. kötet
borító: A megtalált és az elveszett I. kötet>
2 990 Ft
Feltámadás
borító: Feltámadás>
1 990 Ft
Szellemhadtest
borító: Szellemhadtest>
1 980 Ft
Endymion felemelkedése
borító: Endymion felemelkedése>
2 980 Ft
Tűz lobban a mélyben
borító: Tűz lobban a mélyben>
1 990 Ft
A felhúzhatós lány
borító: A felhúzhatós lány>
1 500 Ft

Hasznos holmik