• ISBN:
  ISBN 978-615-5229-33-6
 • KIADÓ:
  Ad Astra Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  348 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2013

Ingókövek

Sztálingrád másik csatája

Olvass bele!
 • ISBN:
  ISBN 978-615-5229-33-6
 • KIADÓ:
  Ad Astra Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  348 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2013

Sztálingrádot elátkozta a neve. A németek és szovjetek több százezer áldozatot követelő csatájáról mindenki hallott már – ám a másik háború, melyet a város és a halál vívnak egymással, évszázadok óta folyik. Egy harc, ahol mind a győzelem, mind a vereség lelkekbe kerül…
Wilhelm Galler, a magányos mesterlövész életre kelő szobrok és különös látomások között bolyong a néptelen városban; Wolfgang Lindt hadnagy a lelkét elemésztő emlékek elől menekülne, ám Sztálingrád nem ereszti; Galina, a pilótanő a Volga túlsó partjáról száll az elátkozott vidék fölé; a sztálingrádi Vaszilij pedig ismeretlenné vált utcákon kísérti a sorsot – és próbálja lefizetni a végzetét. Négy ember, szembenálló felek, akiket azonban mégis összeköt a közös sors és a láthatatlan gúzs, amelyet Sztálingrád font köréjük.

„Álomszerű mágia és a háború szürreális valóságának nyugtalanító, lebilincselő keveréke.” (Kleinheincz Csilla)

A szerzőről
Lőrinczy Judit 1982. december 12-én született Szolnokon. Jogász, Pécsett él. Szabadidejében – immár több mint egy évtizede – ír. Fantasztikus irodalmi novellái fanzinokban, magazinokban, antológiákban láttak napvilágot (pl. „77” antológia, Galaktika). 2009-ben a Negyvenhárom másodperc című, az Eyebrow Productions pályázatára íródott, öt perces színművét bemutatták Londonban (Royal Academy of Dramatic Arts; WriteBites).
Az Ingókövek az elsőként megjelenő regénye, a sztálingrádi csatába kalauzolja az olvasót.

„A háború szürreális, különösen a háborút fizikailag sosem tapasztalt nemzedéknek. A háborúk, kiváltképp a nagy világégések, máig foglalkoztatják az embereket, így van ezzel a szerző is, akiből kevésen múlt, hogy jogász helyett történész váljék. Kezdettől fogva érdekelte a fantasztikum is – az Ingókövek e kettő, a II. világháború képsorainak és a fantáziának ötvözete. Fikció, de nem csak a kitalált személyek szintjén: az Ingókövek Sztálingrádja életre kelő, szél hangján szóló szereplő. Az Ingókövek nem csak mágikus realista (mások szerint városi fantasy, misztikus), hanem legalább ugyanennyire történelmi regény is, hű az események valóságához, amelyeket négy fő karakter szemén át láthatunk: Wilhelm Galler, német mesterlövészén, Wolfgang Lindt hadnagyén, valamint Vaszilij Nyikolajevics Petrosenko és Galina Kazacsova városvédők szemén át.”

További ajánlatunk

Sámson, a rendkívüli
borító: Sámson, a rendkívüli>
1 690 Ft
Felelőtlen próféta
borító: Felelőtlen próféta>
1 499 Ft
Solaris
borító: Solaris>
2 599 Ft
Érkezés a sötétségbe
borító: Érkezés a sötétségbe>
2 190 Ft
Marsbéli krónikák - teljes változat
borító: Marsbéli krónikák - teljes változat>
2 980 Ft
Énekesmadarak és kígyók balladája
borító: Énekesmadarak és kígyók balladája>
2 980 Ft
Az örökkévalóság kereke
borító: Az örökkévalóság kereke>
1 980 Ft
Amerikai istenek
borító: Amerikai istenek>
2 780 Ft

Hasznos holmik