• ISBN:
  ISBN 978-615-5229-26-8
 • KIADÓ:
  Ad Astra Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  878 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2013

A szingularitás küszöbén

Amikor az emberiség meghaladja a biológiát

Olvass bele!
 • ISBN:
  ISBN 978-615-5229-26-8
 • KIADÓ:
  Ad Astra Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  878 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2013
A szingularitás korában intelligenciánk egyre inkább nem biológiai alapokra kerül át, és billiószor hatékonyabb lesz, mint manapság. Új civilizáció hajnalán járunk, amely lehetővé teszi, hogy meghaladjuk biológiai korlátainkat és megsokszorozzuk kreativitásunkat.
Ray Kurzweil, a Google fejlesztési igazgatója évtizedek óta a technológia jövőben játszott szerepének legnagyobb tisztelettel övezett és legprovokatívabb vizsgálója. Régóta hirdeti, hogy a számítógépek hamarosan elérik a legmagasabb emberi intelligencia szintjét, A szingularitás küszöbén című könyvében pedig szemlélteti a feltartóztathatatlan evolúciós folyamat következő lépését: az ember és a gép összeolvadását, ahol az agyunkba ágyazott tudás- és képességbázis az általunk létrehozott eszközök jóval nagyobb kapacitásával, sebességével és információmegosztó képességével ötvöződik.

„Ray Kurzweil a legalkalmasabb személy, akit ismerek, hogy megjósolja a mesterséges intelligencia jövőjét. Lenyűgöző új könyvében olyan jövőt képzel el, melyben az információtechnológia olyan mértékben és gyorsan továbbfejlődött, hogy az emberiség képes meghaladni biológiai korlátait – elképzelhetetlen módokon változtatva meg életünket.” (Bill Gates)

A szerzőről
Ray Kurzweil egyike a világ vezető feltalálóinak, gondolkodóinak és jövőkutatóinak, aki immár húsz éve szolgál pontos előrejelzésekkel. Kutatási területei a zeneszintézisre, a beszéd- és arcfelismerésre, olvasástechnológiára és virtuális valóságokra terjednek ki. Több tiszteletbeli doktori címmel és számos díjjal jutalmazták. Honlapját, a Kurzweilai.net-et milliónál is több olvasó követi, és jelenleg ő a Google fejlesztési igazgatója.

További ajánlatunk

A valóság nem olyan, amilyennek látjuk
borító: A valóság nem olyan, amilyennek látjuk>
3 899 Ft
Genezis
borító: Genezis>
2 799 Ft
Lennvilág
borító: Lennvilág>
3 299 Ft
Cicaharc
borító: Cicaharc>
2 999 Ft
Mit tud a növény?
borító: Mit tud a növény?>
1 800 Ft
Macskákkal suttogó
borító: Macskákkal suttogó>
2 999 Ft
A fáraók földjének Nobel-díjasa
borító: A fáraók földjének Nobel-díjasa>
1 590 Ft
A tudás hídjai
borító: A tudás hídjai>
990 Ft

Hasznos holmik