• ISBN:
  ISBN 978-615-5229-26-8
 • KIADÓ:
  Ad Astra Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  878 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2013

A szingularitás küszöbén

Amikor az emberiség meghaladja a biológiát

Olvass bele!
 • ISBN:
  ISBN 978-615-5229-26-8
 • KIADÓ:
  Ad Astra Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  878 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2013
A szingularitás korában intelligenciánk egyre inkább nem biológiai alapokra kerül át, és billiószor hatékonyabb lesz, mint manapság. Új civilizáció hajnalán járunk, amely lehetővé teszi, hogy meghaladjuk biológiai korlátainkat és megsokszorozzuk kreativitásunkat.
Ray Kurzweil, a Google fejlesztési igazgatója évtizedek óta a technológia jövőben játszott szerepének legnagyobb tisztelettel övezett és legprovokatívabb vizsgálója. Régóta hirdeti, hogy a számítógépek hamarosan elérik a legmagasabb emberi intelligencia szintjét, A szingularitás küszöbén című könyvében pedig szemlélteti a feltartóztathatatlan evolúciós folyamat következő lépését: az ember és a gép összeolvadását, ahol az agyunkba ágyazott tudás- és képességbázis az általunk létrehozott eszközök jóval nagyobb kapacitásával, sebességével és információmegosztó képességével ötvöződik.

„Ray Kurzweil a legalkalmasabb személy, akit ismerek, hogy megjósolja a mesterséges intelligencia jövőjét. Lenyűgöző új könyvében olyan jövőt képzel el, melyben az információtechnológia olyan mértékben és gyorsan továbbfejlődött, hogy az emberiség képes meghaladni biológiai korlátait – elképzelhetetlen módokon változtatva meg életünket.” (Bill Gates)

A szerzőről
Ray Kurzweil egyike a világ vezető feltalálóinak, gondolkodóinak és jövőkutatóinak, aki immár húsz éve szolgál pontos előrejelzésekkel. Kutatási területei a zeneszintézisre, a beszéd- és arcfelismerésre, olvasástechnológiára és virtuális valóságokra terjednek ki. Több tiszteletbeli doktori címmel és számos díjjal jutalmazták. Honlapját, a Kurzweilai.net-et milliónál is több olvasó követi, és jelenleg ő a Google fejlesztési igazgatója.

További ajánlatunk

Ártatlanul elítélve
borító: Ártatlanul elítélve>
1 999 Ft
Tenger a tengerben
borító: Tenger a tengerben>
2 799 Ft
Egy év az űrben
borító: Egy év az űrben>
3 290 Ft
A gén - személyes történet
borító: A gén - személyes történet>
3 590 Ft
Terítéken a világegyetem
borító: Terítéken a világegyetem>
1 790 Ft
Utoljára látható
borító: Utoljára látható>
1 990 Ft
A test... ahogy még sosem láttad
borító: A test... ahogy még sosem láttad>
1 490 Ft
Kombinatorika
borító: Kombinatorika>
990 Ft

Hasznos holmik