• ISBN:
  ISBN 9789630977531
 • KIADÓ:
  Kossuth Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  215 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2013
apple store link google play link

A humor háza

A Fészek Művészklub nagy mesélői

Olvass bele!
 • ISBN:
  ISBN 9789630977531
 • KIADÓ:
  Kossuth Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  215 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2013
apple store link google play link
Hogy mi is az a Fészek? Festőművészek, Építőművészek, Szobrászok, Zenészek, Énekesek és Komédiások Klubja. A Fészek Művészklub 1901-ben alakult. Székhelye, alapításától fogva, az a háromszintes sarokház, amely a VII. kerületben, a Kertész utca és a Dob utca sarkán található.

Kalmár Tibor legújabb könyvében a Fészek Művészklub híres asztaltársaságainak történeteivel deríti jókedvre az olvasót. A kötetben megismerkedhetünk Királyhegyi Pál szórakoztató fabuláival, zseniális humorával, mely oldalról oldalra mosolyt csal arcunkra. Megtudhatjuk, hogyan ismerkedett meg, és miként dolgozott együtt Charlie Chaplinnel, és azt is, mi köze volt Magyarországra való visszatérésének a paprikás csirkéhez. Vajon miért hívták Fényes Szabolcs – a huszadik század egyik legnagyobb és legnépszerűbb zeneszerzőjének – asztaltársaságát marasztalnak?

Az arisztokraták a Nemzeti Kaszinóban időztek, a szellem arisztokratái pedig a Fészek Művészklubban, mely klub tagjának lenni nagyobb tisztesség volt, mint bármely más kaszinótársaságénak. Egy fiatal művész számára pedig az első előrelépést az jelentette, amikor átnyújtották neki a Fészek Művészklub tagsági igazolványát, amit nem volt könnyű megszerezni, mivel a klub egy rendes és egy választmányi tagjának ajánlásával benyújtott tagfelvételi kérelemről titkos szavazással döntöttek. A Fészek Művészklub világának számos rejtélye most, ebben a kötetben kerül először a nyilvánosság elé.

További ajánlatunk

Az én kabarém
borító: Az én kabarém>
2 999 Ft
A Rosie-következmény
borító: A Rosie-következmény>
2 590 Ft
Geek randikalauz
borító: Geek randikalauz>
1 990 Ft
Addig se iszik
borító: Addig se iszik>
1 990 Ft
Volt egyszer egy Mikroszkóp Színpad
borító: Volt egyszer egy Mikroszkóp Színpad>
1 190 Ft
A nagy roastkönyv
borító: A nagy roastkönyv>
2 999 Ft
Jeges borzongások
borító: Jeges borzongások>
1 390 Ft
Bocsi szerint a világ
borító: Bocsi szerint a világ>
1 990 Ft

Hasznos holmik