• KIADÓ:
  Optima Téka Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  120 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2014
 • ISBN:
  ISBN 9789630980265

Kner-könyv

A könyvművészet mesterei

Olvass bele!
 • KIADÓ:
  Optima Téka Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  120 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2014
 • ISBN:
  ISBN 9789630980265
Persovits József igen tiszteletre méltó feladatra vállalkozott, amikor elhatározta, hogy bemutatja a magyar nyomdászat kiemelkedő alakjainak életútját. A Nyomdász könyvtár sorozatban jelentek meg Heltai Gáspár, Misztótfalusi Kis Miklós és a Magyar betűművészek című munkái. E sorozat következő kötete a Kner család tagjainak munkásságáról szól.
A Kner név sok ember számára cseng ismerősen. A nyomdaalapító és elsőszülött fia nyomdászatban-könyvművészetben betöltött szerepe közismert, ám a család több tagjának munkássága kevésbé. Azért is fontos Persovits József Kner-könyve, mert ez az első olyan publikáció, ahol a Kner család három generációjához tartozó személyek életútját egy kötetben, együtt olvashatjuk.
Nem klasszikus családtörténet ez, de az apa–gyermekek–unokák sorsán keresztül bepillantást nyerhetünk egy nyomdász család életébe. Három generáció, hét személy élete tárul elénk: a klasszikus cégalapító Kner Izidor és a „művet” folytató gyermekei: Kner Imre és Kner Endre, az önálló szakmai sikereket elérő Albert és Erzsébet munkássága, az unokák közül Haiman György és a ki nem bontakozott, fiatalon, tragikusan elhunyt Kner Mihály élete.
Életfilozófiájuk – a munka, szakmaszeretet, a komolyság, az értékek, az elvárások önmagukkal és másokkal szemben – ma is példaértékű. A könyv segít bennünket, hogy jobban megismerjük a szakmájukat mesterként-művészként végző, elkötelezett embereket és megértsük törekvéseiket.
(FÜZESNÉ HUDÁK JULIANNA)

További ajánlatunk

Az írás a szenvedélyed?
borító: Az írás a szenvedélyed?>
1 490 Ft
Hermeneutika és könyvtár(tudomány)
borító: Hermeneutika és könyvtár(tudomány)>
990 Ft
Művészet és erkölcs
borító: Művészet és erkölcs>
490 Ft
Kiáltvány a jobb e-könyvekért
borító: Kiáltvány a jobb e-könyvekért>
490 Ft
Magyar betűművészek
borító: Magyar betűművészek>
690 Ft
Nyomdaipari munkavédelmi kézikönyv
borító: Nyomdaipari munkavédelmi kézikönyv>
790 Ft
Misztótfalusi Kis Miklós
borító: Misztótfalusi Kis Miklós>
690 Ft
A virtuális könyvek esete
borító: A virtuális könyvek esete>
790 Ft

Hasznos holmik