apple store link google play link

Szociálpszichológia mindenkiben

Olvass bele!
apple store link google play link

A szociálpszichológia a társas élet tudománya. Senki sem élhet a társadalmon kívül, senki sem kerülheti el, hogy kapcsolatba kerüljön másokkal. A társadalmi együttélés során, ha akarja, ha nem, mindenki elsajátítja a társadalomban való eligazodáshoz szükséges mindennapi tudást. A szociálpszichológiai értelemben vett tudás aktív, formálja, alakítja, életre hívja azt, ami van. Fő feladata, hogy a bizonyosság és biztonság érzését nyújtsa a világban, melynek lényege a bizonytalanság és a biztonság hiánya.
Minden ember szociálpszichológus abban az értelemben, hogy érvényes tudása van az életét keresztül-kasul átjáró kapcsolatok világáról, s benne saját szerepéről. A szerző felhívja a figyelmünket arra, hogy napról napra újra játszódó életjátékunk „jeleneteiben” rengeteg olyan mozzanat van, me lyeket ha megfigyelnénk, értelmeznénk, könnyebb lenne az életünk; megszabadulnánk az álkonfliktusoktól, s kikecmereghetnénk önáltatásaink
hínárjából.
Könyvünknek az a célja, hogy a bennünk meglévő mindennapi szociálpszichológiai tudást tudatosítsa, rendszerezze és átvilágítsa. Eszközöket adjon arra, hogy miként készüljünk fel a változásokra, s miként éljünk együtt az új konfliktusokkal, melyeket ha megoldani nem is tudunk, jobb, ha ismerünk.

További ajánlatunk

Gyilkos mintázatok
borító: Gyilkos mintázatok>
3 299 Ft
Csapategység
borító: Csapategység>
2 299 Ft
Gubancok
borító: Gubancok>
2 999 Ft
És te hogy vagy?
borító: És te hogy vagy?>
2 999 Ft
Igen is, meg nem is
borító: Igen is, meg nem is>
2 290 Ft
Gyerekek érzelmi intelligenciája
borító: Gyerekek érzelmi intelligenciája>
2 999 Ft
Kiterítenek úgyis
borító: Kiterítenek úgyis>
1 990 Ft
Maga itt a tánctanár?
borító: Maga itt a tánctanár?>
1 770 Ft

Hasznos holmik