apple store link google play link

Szociálpszichológia mindenkiben

Olvass bele!
apple store link google play link

A szociálpszichológia a társas élet tudománya. Senki sem élhet a társadalmon kívül, senki sem kerülheti el, hogy kapcsolatba kerüljön másokkal. A társadalmi együttélés során, ha akarja, ha nem, mindenki elsajátítja a társadalomban való eligazodáshoz szükséges mindennapi tudást. A szociálpszichológiai értelemben vett tudás aktív, formálja, alakítja, életre hívja azt, ami van. Fő feladata, hogy a bizonyosság és biztonság érzését nyújtsa a világban, melynek lényege a bizonytalanság és a biztonság hiánya.
Minden ember szociálpszichológus abban az értelemben, hogy érvényes tudása van az életét keresztül-kasul átjáró kapcsolatok világáról, s benne saját szerepéről. A szerző felhívja a figyelmünket arra, hogy napról napra újra játszódó életjátékunk „jeleneteiben” rengeteg olyan mozzanat van, me lyeket ha megfigyelnénk, értelmeznénk, könnyebb lenne az életünk; megszabadulnánk az álkonfliktusoktól, s kikecmereghetnénk önáltatásaink
hínárjából.
Könyvünknek az a célja, hogy a bennünk meglévő mindennapi szociálpszichológiai tudást tudatosítsa, rendszerezze és átvilágítsa. Eszközöket adjon arra, hogy miként készüljünk fel a változásokra, s miként éljünk együtt az új konfliktusokkal, melyeket ha megoldani nem is tudunk, jobb, ha ismerünk.

További ajánlatunk

Elengedés
borító: Elengedés>
2 490 Ft
Elmondani a világot
borító: Elmondani a világot>
2 550 Ft
Kész fantázia
borító: Kész fantázia>
2 490 Ft
A királyné, aki madárnak képzelte magát
borító: A királyné, aki madárnak képzelte magát>
2 599 Ft
Mindenki hazudik
borító: Mindenki hazudik>
2 799 Ft
A Csimpánzparadoxon
borító: A Csimpánzparadoxon>
2 390 Ft
Munka és magánélet
borító: Munka és magánélet>
580 Ft
Életismeret
borító: Életismeret>
990 Ft

Hasznos holmik