Bipoláris

Olvass bele!

Bipoláris érzelmi zavar – hangzik a kórházi pszichiáter diagnózisa… Gyógyíthatatlan mentális betegség. Péceli Rita megrémül: ezek szerint élete végéig „bolond” marad?

Rita kezdetben megpróbálja ott folytatni, ahol a diagnózis előtt abbahagyta. Ám szélsőséges érzelmi hullámzásai alatt rossz döntéseket hoz, rossz kapcsolatokat köt, elveszíti szerelmét, és biztos állása, megélhetése is veszélybe kerül. Egy éven belül háromszor kell befeküdnie a pszichiátriára. Rita a sok szenvedés hatására végül úgy dönt, felveszi a kesztyűt, és szembenéz a betegséggel.

Vajon siker koronázza-e az erőfeszítéseit, és képes lesz-e együtt élni a betegséggel, ha megfogadja segítői tanácsait? Élhet-e majd ezután is teljes értékű életet? S ami talán a legfontosabb: megtalálja-e a boldogságot? A regény igaz történet alapján íródott.

„– Talán én nem tettem meg mindent – vallottam be halkan. – És félek, nem is fogok tudni megtenni. Pedig nem akarok újra kórházba kerülni.

– Látja, most megfogalmazta a célját – mosolygott a szemöldökét felhúzva Kamilla. – Higgye el, sikerülni fog.

Kételkedve sóhajtottam fel, de akkor és ott megmozdult bennem valami. Eltökéltem: mindent meg fogok tenni, nehogy megint a pszichiátrián kössek ki.

– Az első lépés, hogy elfogadják magukat – folytatta a pszichológus. – Úgy, ahogy vannak. A betegségüket. Ne vádolják magukat érte, ne érezzék szégyenbélyegnek, ne tagadják el saját maguk elől, ha baj van. Maguk ugyanolyan értékes emberek, mint bárki más.”

További ajánlatunk

Volt egyszer egy varrodám
borító: Volt egyszer egy varrodám>
4 299 Ft
Tánciskola
borító: Tánciskola>
2 790 Ft
Váltóáram
borító: Váltóáram>
2 460 Ft
Bardo
borító: Bardo>
990 Ft
Az ősfák fiainak lombjai alatt
borító: Az ősfák fiainak lombjai alatt>
1 270 Ft
A néző (Feljegyzések 1991–2001)
borító: A néző (Feljegyzések 1991–2001)>
2 790 Ft
Az andalúz lányai
borító: Az andalúz lányai>
2 000 Ft
Ünnepek ünnepe
borító: Ünnepek ünnepe>
1 390 Ft

Hasznos holmik