• FORDÍTOTTA:
  Petrikovics Edit
 • KIADÓ:
  Typotex Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  166 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2013

Kezdő diktátorok kézikönyve

Olvass bele!
 • FORDÍTOTTA:
  Petrikovics Edit
 • KIADÓ:
  Typotex Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  166 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2013
Ki nem álmodott még arról, hogy saját országát igazgassa? Az álomból sokkal könnyebben válhat valóság, mint képzelnénk. A Kezdő diktátorok kézikönyve feltárja előttünk az összes olyan trükköt és fogást, melyet az egykori és jelenlegi diktátorok bevetettek, hogy megszerezzék az első helyet és meg is tartsák azt.

Tíz pofon egyszerű lépésben te is megtanulhatod, hogyan kell választásokat nyerni, személyi kultuszt építeni, divatot és építészeti stílusirányzatot teremteni, egyáltalán hogyan kell a luxusban megmártózni, élet-halál ura lenni. Olyan "mesterektől" tanulhatunk, mint François „Papa Doc" Duvalier, Moammer Kadhafi, Nicolae Ceaușescu, Szaparmurat „Türkménbasi" Nyijazov vagy Robert Mugabe.

Ez a könyv az elmúlt évek legviccesebb politikai szatírája, mely 2012-ben jelent meg Norvégiában, ahol a világon a legerősebb a demokrácia. A szerző a világ legkülöncebb vezetőinek vérfagyasztó és mulatságos történeteivel szórakoztatja az olvasót, s közben gyarapodnak történelmi, politikai ismereteink is.

Mikal Hem az oslói egyetem filozófia szakán szerzett diplomát. Újságíróként és politikai kommentátorként dolgozott a Dagbladet és a Verdens Gang folyóiratoknál. Legfőképp a nemzetközi politika és a nemzetközi kapcsolatok foglalkoztatják. Utazásai során szinte az egész világot bejárta, többször látogatott el afrikai országokba, illetve a volt Szovjetunió területére. Gyermekkorában több évet töltött Zimbabwéban, Robert Mugabe diktátorsága alatt.

További ajánlatunk

Okos csajok - Kémnők a CIA-ban
borító: Okos csajok - Kémnők a CIA-ban>
3 499 Ft
Berlin angyalai
borító: Berlin angyalai>
2 690 Ft
Hiányos fénykép
borító: Hiányos fénykép>
2 299 Ft
Selyemutak
borító: Selyemutak>
4 599 Ft
Királynők és királynék a történelem viharában
borító: Királynők és királynék a történelem viharában>
2 390 Ft
Legendás lányok
borító: Legendás lányok>
2 799 Ft
Fölbolydult világ
borító: Fölbolydult világ>
990 Ft
Frank birodalom
borító: Frank birodalom>
890 Ft

Hasznos holmik