• FORDÍTOTTA:
  Petrikovics Edit
 • KIADÓ:
  Typotex Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  166 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2013

Kezdő diktátorok kézikönyve

Olvass bele!
 • FORDÍTOTTA:
  Petrikovics Edit
 • KIADÓ:
  Typotex Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  166 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2013
Ki nem álmodott még arról, hogy saját országát igazgassa? Az álomból sokkal könnyebben válhat valóság, mint képzelnénk. A Kezdő diktátorok kézikönyve feltárja előttünk az összes olyan trükköt és fogást, melyet az egykori és jelenlegi diktátorok bevetettek, hogy megszerezzék az első helyet és meg is tartsák azt.

Tíz pofon egyszerű lépésben te is megtanulhatod, hogyan kell választásokat nyerni, személyi kultuszt építeni, divatot és építészeti stílusirányzatot teremteni, egyáltalán hogyan kell a luxusban megmártózni, élet-halál ura lenni. Olyan "mesterektől" tanulhatunk, mint François „Papa Doc" Duvalier, Moammer Kadhafi, Nicolae Ceaușescu, Szaparmurat „Türkménbasi" Nyijazov vagy Robert Mugabe.

Ez a könyv az elmúlt évek legviccesebb politikai szatírája, mely 2012-ben jelent meg Norvégiában, ahol a világon a legerősebb a demokrácia. A szerző a világ legkülöncebb vezetőinek vérfagyasztó és mulatságos történeteivel szórakoztatja az olvasót, s közben gyarapodnak történelmi, politikai ismereteink is.

Mikal Hem az oslói egyetem filozófia szakán szerzett diplomát. Újságíróként és politikai kommentátorként dolgozott a Dagbladet és a Verdens Gang folyóiratoknál. Legfőképp a nemzetközi politika és a nemzetközi kapcsolatok foglalkoztatják. Utazásai során szinte az egész világot bejárta, többször látogatott el afrikai országokba, illetve a volt Szovjetunió területére. Gyermekkorában több évet töltött Zimbabwéban, Robert Mugabe diktátorsága alatt.

További ajánlatunk

Pompeji
borító: Pompeji>
3 990 Ft
Nagy Szulejmán szultán
borító: Nagy Szulejmán szultán>
1 800 Ft
Mussolini
borító: Mussolini>
2 190 Ft
S.P.Q.R.
borító: S.P.Q.R.>
3 290 Ft
A Déli-sark foglyai
borító: A Déli-sark foglyai>
2 400 Ft
Gondolatok, viták világunkról - múltunkról, jelenünkről
borító: Gondolatok, viták világunkról - múltunkról, jelenünkről>
990 Ft
A Bin Laden-akció
borító: A Bin Laden-akció>
2 390 Ft
Japán
borító: Japán>
890 Ft

Hasznos holmik