• FORDÍTOTTA:
  Petrikovics Edit
 • KIADÓ:
  Typotex Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  166 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2013

Kezdő diktátorok kézikönyve

Olvass bele!
 • FORDÍTOTTA:
  Petrikovics Edit
 • KIADÓ:
  Typotex Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  166 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2013
Ki nem álmodott még arról, hogy saját országát igazgassa? Az álomból sokkal könnyebben válhat valóság, mint képzelnénk. A Kezdő diktátorok kézikönyve feltárja előttünk az összes olyan trükköt és fogást, melyet az egykori és jelenlegi diktátorok bevetettek, hogy megszerezzék az első helyet és meg is tartsák azt.

Tíz pofon egyszerű lépésben te is megtanulhatod, hogyan kell választásokat nyerni, személyi kultuszt építeni, divatot és építészeti stílusirányzatot teremteni, egyáltalán hogyan kell a luxusban megmártózni, élet-halál ura lenni. Olyan "mesterektől" tanulhatunk, mint François „Papa Doc" Duvalier, Moammer Kadhafi, Nicolae Ceaușescu, Szaparmurat „Türkménbasi" Nyijazov vagy Robert Mugabe.

Ez a könyv az elmúlt évek legviccesebb politikai szatírája, mely 2012-ben jelent meg Norvégiában, ahol a világon a legerősebb a demokrácia. A szerző a világ legkülöncebb vezetőinek vérfagyasztó és mulatságos történeteivel szórakoztatja az olvasót, s közben gyarapodnak történelmi, politikai ismereteink is.

Mikal Hem az oslói egyetem filozófia szakán szerzett diplomát. Újságíróként és politikai kommentátorként dolgozott a Dagbladet és a Verdens Gang folyóiratoknál. Legfőképp a nemzetközi politika és a nemzetközi kapcsolatok foglalkoztatják. Utazásai során szinte az egész világot bejárta, többször látogatott el afrikai országokba, illetve a volt Szovjetunió területére. Gyermekkorában több évet töltött Zimbabwéban, Robert Mugabe diktátorsága alatt.

További ajánlatunk

Második világháború
borító: Második világháború>
2 490 Ft
Az SS kiiktatása
borító: Az SS kiiktatása>
2 599 Ft
Nemzet, nemzetiség és állam
borító: Nemzet, nemzetiség és állam>
2 999 Ft
Mindhalálig náci
borító: Mindhalálig náci>
2 590 Ft
Legendás 12
borító: Legendás 12>
1 990 Ft
Reneszánsz fejedelmek és pápák
borító: Reneszánsz fejedelmek és pápák>
690 Ft
Mezopotámiai uralkodók
borító: Mezopotámiai uralkodók>
690 Ft
Garibaldi élete és kora
borító: Garibaldi élete és kora>
990 Ft

Hasznos holmik