• ISBN:
    9786155492679
  • KIADÓ:
    Jaffa Kiadó
  • OLDALSZÁM:
    224+16
  • MEGJELENÉS ÉVE:
    2014

Amerre a szél fúj

Az agárdi nádasoktól a Kék Szalagig

Olvass bele!
  • ISBN:
    9786155492679
  • KIADÓ:
    Jaffa Kiadó
  • OLDALSZÁM:
    224+16
  • MEGJELENÉS ÉVE:
    2014

Litkey Farkas a magyar vitorlázás kiemelkedő alakja. Európa legrangosabb tókerülő versenyének, a balatoni Kékszalagnak tizenegyszeres győztese és címvédője. A Soling hajóosztály világbajnoka, sokszoros magyar bajnok, olimpikon, a Kenese Marina-Port VSE elnöke. Telente Olaszországban a J-24-es hajóosztályban vitorlázik, versenyeket rendez, többek között a Bankár és Biztosítási Kupát, a Pharma Kupát vagy éppen a Doktor Regattát. Vitorlákat tervez a Litkey Sails számára, vitorlás táboraiban gyermekekkel kedvelteti meg nyaranta a sportot, menedzseli csapatát, előadásokat szervez, illetve a vitorlásiskolájában oktat.

Az Amerre a szél fúj sok apró anekdotával fűszerezett remek olvasmány, amelyből kiderül, hogyan jutott el az agárdi nádasoktól az atlantai olimpián át tizenegy Kékszalag-győzelemig, hogyan vált profi csapatfőnökké, és arról is mesél, mit jelent számára a Balaton. Elárulja, kik a példaképei és az ellenfelei, hogyan éli meg a versenyek izgalmát, mi kell a tehetségen és a szorgalmon kívül ahhoz, hogy valaki a legjobb lehessen, és természetesen megtudhatjuk azt is, miért annyira szerethető sport a vitorlázás.

„Egyvalamit megtanultam az évek során. Soha, egyetlen pillanatig sem szabad feladni. Hosszú még a verseny, most hagytuk el keserves, szélcsendes vergődéssel Révfülöpöt, több mint a harmada még hátravan, és végre elindultunk! Az a pici szél, ami most érkezett, örömmel tölt el, jó vitorlázni! Konok elszántsággal folytatjuk a versenyt.”

További ajánlatunk

Kettlebell - új kiadás
borító: Kettlebell - új kiadás>
3 490 Ft
Nyerj csatát naponta!
borító: Nyerj csatát naponta!>
2 999 Ft
Street workout haladóknak
borító: Street workout haladóknak>
3 490 Ft
Stílusok csatája
borító: Stílusok csatája>
2 999 Ft
Mourinho
borító: Mourinho>
2 490 Ft
Zsurmák
borító: Zsurmák>
980 Ft
A téli olimpiai játékok története 3. rész
borító: A téli olimpiai játékok története 3. rész>
990 Ft
Az újkori olimpiák története 7. rész
borító: Az újkori olimpiák története 7. rész>
990 Ft

Hasznos holmik