• FORDÍTOTTA:
  Kertész Balázs
 • EREDETI CÍM:
  The Lost World
 • KIADÓ:
  Kossuth Kiadó
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2015
 • OLDALSZÁM:
  439 oldal
 • ISBN:
  ISBN 9789630983037
apple store link google play link

Az elveszett világ

A Jurassic Park folytatása

Olvass bele!
 • FORDÍTOTTA:
  Kertész Balázs
 • EREDETI CÍM:
  The Lost World
 • KIADÓ:
  Kossuth Kiadó
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2015
 • OLDALSZÁM:
  439 oldal
 • ISBN:
  ISBN 9789630983037
apple store link google play link

Richard Levine, a zseniális, dúsgazdag és közutálatnak örvendő paleontológus az Elveszett Világ elméletének megszállottja. Az elmélet szerint a Föld eldugott, félreeső zugaiban fennmaradhattak egyes dinoszauruszfajok. Egész életét az Elveszett Világ felkutatásának szenteli, és egy nagy expedícióra készül, amelynek különleges járművei és felszerelése már csak a tesztelésre vár. Előtte azonban egy rejtélyes állatmaradvány megvizsgálására Costa Ricába utazik, majd néhány nap múlva nyoma vész. A tervezett expedíció tagjai a keresésére indulnak, és nyomukban egy mindenre elszánt, gátlástalan kalandorral eljutnak arra a helyre, ahol a tudósok talán választ kaphatnak a tömeges kihalás nagy kérdéseire, s ahol a földi élet történetének legveszedelmesebb ragadozói várják őket: az Elveszett Világba.

Az elveszett világ című regény fordulatossága, igényessége és intelligenciája semmiben sem marad el a Jurassic parkétól – nem véletlen, hogy Steven Spielberg ebből is elkészítette a maga látványos produkcióját.

Az Androméda-törzs, A gömb, Zaklatás, Jurassic Park… kivételes alkotások egy kivételes amerikai művész és tudós: MICHAEL CRICHTON író, forgatókönyvíró és filmrendező munkái közül.

Michael Crichton (1942–2008) a kilencvenes évek egyik legnépszerűbb írója volt világszerte. Regényei az eladási listák élén tanyáztak, és a hollywoodi stúdiók sorban készítették ezekből a kasszasikereket a legnagyobb sztárok főszereplésével. 1994 decemberében munkái egyszerre vezették az USÁ-ban a mozis (Zaklatás) és a televíziós (Vészhelyzet 1. epizód) nézettségi és a könyveladási (Zaklatás) listákat.

Regényei többségében a legújabb és az olvasók számára legizgalmasabb tudományterületek (géntechnológia, mikroelektronika, kvantumfizika stb.) művelői a főszereplők, akik az adott tudományág (akkor még) ismeretlen határvidékeit kutatva kerülnek elképesztő, a képzeletet megindító kalandokba. Írásai közös jellemzője a tudományos ismeretek hiteles, tömör és közérthető beleszövése a cselekménybe: ezek bemutatása nem megakasztja a történetet, hanem előreviszi és újabb izgalmakat sejtet. Több műfajban is maradandót alkotott: techno-thriller (pl. Gyilkos nap), történelmi kalandregény (pl. Ködsárkányok), sci-fi (pl. Az Androméda-törzs), történelmi krimi (A nagy vonatrablás), techno-kaland (pl. Idővonal).

Michael Crichton nemcsak íróként és filmrendezőként (pl. Kóma), hanem ismeretterjesztő tudósként is elismert személyiség volt, a tudományos kutatás, a tudomány iránt érzett felelősség és a humanizmus szószólója.

További ajánlatunk

A pusztulás gyermekei
borító: A pusztulás gyermekei>
3 500 Ft
Repeszhold
borító: Repeszhold>
2 480 Ft
Lenn a sivár Földön
borító: Lenn a sivár Földön>
2 480 Ft
Az összeomló birodalom
borító: Az összeomló birodalom>
2 280 Ft
A hűséges
borító: A hűséges>
1 990 Ft
Az ember könyve
borító: Az ember könyve>
1 980 Ft
Expedíció
borító: Expedíció>
1 980 Ft
A kiválasztott
borító: A kiválasztott>
2 380 Ft

Hasznos holmik