• FORDÍTOTTA:
  Farkas István
 • EREDETI CÍM:
  Chains of Command
 • KIADÓ:
  Agave Könyvek
 • OLDALSZÁM:
  400 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2019
 • ISBN:
  ISBN 9789634196495

Renegátok

Frontvonalak 4.

Olvass bele!
 • FORDÍTOTTA:
  Farkas István
 • EREDETI CÍM:
  Chains of Command
 • KIADÓ:
  Agave Könyvek
 • OLDALSZÁM:
  400 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2019
 • ISBN:
  ISBN 9789634196495

A huszonkettedik század elején a túlnépesedett Föld sorsát két szuperhatalom harca és kozmikus terjeszkedése határozza meg. A Sinorusz szövetség az egykori Oroszország és Kína vezérletével vívja állandósult harcát az egykori Egyesült Államok által dominált Észak-Amerikai Nemzetközösséggel. Az emberiség túlnyomó része mindenütt a megapoliszok betondzsungeleiben nyomorog, abban reménykedve, hogy lehetőséget kap kivándorolni a galaxis valamelyik távoli, terraformálás alatt álló bolygójára. A bostoni metroplexben élő Andrew Grayson az egyetlen lehetőséget választja, hogy kitörjön a bűnözés és éhezés világából - húszévesen belép a hadseregbe. Az egyik megapolisz lázadó lakóival szemben átesik a pokoli tűzkeresztségen, és az űrflottához kerül. Balszerencséjére a számos gyarmatosított naprendszer közül pont abba kerül, amelyben az emberiség először találkozik a félelmetes idegen fajjal, a nyurgákkal.

A Föld elleni csatában az emberiség győzedelmeskedett a nyurgák maghajójának elpusztításával, de a Mars továbbra is az idegen lények megszállása alatt áll, ráadásul az ott rekedtek oxigén- és élelemkészlete kritikus szinten van. A hadsereg kétségbeesetten építi az újabb csatahajókat és bolygóközi védelmi rendszereket a megsemmisültek helyére, de a rendelkezésre álló nyersanyagok végesek. Andrew Grayson napjai kiképzéssel telnek: fiatal önkéntesekből próbál mihamarabb harcra kész katonákat faragni - a véres csatákból magával hordozott emlékeit pedig alkohol és gyógyszerek segítségével igyekszik kiégetni a fejéből.

Eközben a Nemzetközösség és a sinoruszok két lehetőség közül választhatnak: vagy megindulnak a Mars felé azzal, amijük van, vagy a renegátok nyomába erednek, akik a földi invázió előtt nem sokkal elmenekültek, és magukkal vittek számos felbecsülhetetlen értékű hadihajót, melyek visszaszerzésével az emberiség a saját javára fordíthatná a készülő marsi ütközet kimenetelét. Egy kisebb csapat, többek közt Graysonnal és feleségével, a deszantgép-pilóta Halley-vel az élen felderítő küldetésre indul egy idegen naprendszer távoli holdjára, hogy feltérképezzék a renegátok védvonalait. Útjuk nem csak váratlan fordulatokban és veszélyekben lesz gazdag, de nagyban befolyásolhatja az emberiség jövőjét is.

Marko Kloos akciódús és szórakoztató sci-fi regényfolyama (Frontvonalak; Felderítők; Tengerészek) a huszonéves Andrew kőkemény katonai pályafutását követi, miközben az emberiség egyre kilátástalanabb élet-halál harcát vívja az idegenekkel, akik láthatóan eltökélték: kiirtják fajunkat. A regények military sci-fi műfajába illeszkedve a klasszikus űroperák legjobb hagyományait csomagolják modern köntösbe: monumentális terek, egyre szélesedő összecsapások, hősé válló, szerethető kisemberek,némi szerelmi szállal és humorral füszerezve, Farkas István kiváló fordításában.

További ajánlatunk

A kártevő
borító: A kártevő>
799 Ft
Mindig egyre több
borító: Mindig egyre több>
2 490 Ft
Repedés a térben
borító: Repedés a térben>
2 480 Ft
A Dűne gyermekei
borító: A Dűne gyermekei>
2 990 Ft
Rénszarvas-hegy
borító: Rénszarvas-hegy>
1 980 Ft
Gazdátlan csillagok
borító: Gazdátlan csillagok>
2 680 Ft
Kontroll
borító: Kontroll>
1 980 Ft
Accelerando
borító: Accelerando>
1 990 Ft

Hasznos holmik