• ISBN:
  9789633106983
 • KIADÓ:
  Bookline Könyvek
 • OLDALSZÁM:
  396
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2015

Rám is gondoljatok

A gyerekközpontú válás lépései

Olvass bele!
 • ISBN:
  9789633106983
 • KIADÓ:
  Bookline Könyvek
 • OLDALSZÁM:
  396
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2015

Magyarországon évente több tízezer olyan ember van, aki úgy dönt, hogy le akarja zárni a párkapcsolatát, el szeretne válni. Minden harmadik gyerek megtapasztalja élete során a szülei válását, és hogy milyen egyszülős családban élni.

Hiába van azonban rengeteg válás, sokkal több információra és tudásra, nagyobb társadalmi érzékenységre lenne szükség ahhoz, hogy ne érezzék sokan úgy: szégyellniük, titkolniuk kell a velük történteket, vagy legalábbis hallgatniuk kell róla.

Ez a könyv a gyerekekről szól. Olyan gyerekekről, akiknek elváltak a szülei, de akik elsősorban mégis gyerekek, és csak másodsorban „elvált szülők gyerekei”. Olyan gyerekekről, akik megélték azt a nehéz utat, ami a válásáig vezetett, de akiknek továbbra is szükségük van mindkét szülőjükre.

De nemcsak róluk, hanem a szüleikről is szól a könyv, akik végigjárták azt a kínkeserves utat, ami oda vezetett, hogy kimondták: „ez így nem mehet tovább, el kell válnunk”. Vannak közöttük olyanok, akik egyezségre törekedtek, de vannak olyanok is, akik a másik szülőnek még a nevét sem veszik a szájukra többé.

A válási ügyekkel kapcsolatba kerülő szakmák képviselői is érintettek, ezért a könyvben helyet kaptak ügyvédek, bírók, házassági tanácsadók, gyermekvédelmi szakemberek és pszichológusok gondolatai, tapasztalatai is.

A könyv segít abban, hogy érthetőbbé tegye az olvasó saját történetét, és utat mutat, hogyan maradhat „elég jó szülő” ebben a nehéz élethelyzetben is.

Gyurkó Szilvia jogi tanulmányait az ELTE-n, a New York-i Columbia Egyetemen és Olaszországban végezte. Hét évig volt az Országos Kriminológiai Intézet tudományos munkatársa, ahol gyerekekkel kapcsolatos kutatásokat végzett, majd 2012 és 2014 között az UNICEF Magyar Bizottságának gyerekjogi igazgatójaként dolgozott. Munkáját több alkalommal is elismerték, így többek között 2012-ben megkapta az AmCham Női Kiválóság Díját.

További ajánlatunk

A hülyeség pszichológiája
borító: A hülyeség pszichológiája>
3 499 Ft
Az értő figyelem
borító: Az értő figyelem>
2 599 Ft
Merj hibázni!
borító: Merj hibázni!>
3 970 Ft
Túl a parán
borító: Túl a parán>
2 290 Ft
Mesék a felnőtté válásról
borító: Mesék a felnőtté válásról>
2 290 Ft
Siker
borító: Siker>
580 Ft
Hogyan ne sárkányosodjunk el?
borító: Hogyan ne sárkányosodjunk el?>
3 490 Ft
Pszihó
borító: Pszihó>
790 Ft

Hasznos holmik