• FORDÍTOTTA:
  Vida Enikő
 • EREDETI CÍM:
  Discipline Without Damage
 • KIADÓ:
  Jaffa Kiadó
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2018
 • OLDALSZÁM:
  262 oldal
 • ISBN:
  ISBN 9789634753919

Sérülésmentes gyereknevelés

Fegyelmezés megalázás nélkül

Olvass bele!
 • FORDÍTOTTA:
  Vida Enikő
 • EREDETI CÍM:
  Discipline Without Damage
 • KIADÓ:
  Jaffa Kiadó
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2018
 • OLDALSZÁM:
  262 oldal
 • ISBN:
  ISBN 9789634753919

A Sérülésmentes gyereknevelés című könyv központi témája a fegyelmezés.
Megtudhatjuk, hogy melyek a fegyelmezés célravezető módjai és eszközei, hogyan viselkedik egy valóban fegyelmezett gyerek a különféle helyzetekben, mi a szerepe ebben a szülőknek és nevelőknek…

Dr. Vanessa Lapointe éppoly szakavatott ismerője a hétköznapokban felmerülő fegyelmezési nehézségeknek és ezek megoldásának, mint a mélylélektan kérdéseinek. Tökéletesen tisztában van azzal, mennyit ártunk nemcsak a gyerekünknek, de magunknak is, ha például megalázással, kiabálással, netalántán egy-egy pofonnal próbáljuk jobb belátásra bírni. Ugyanis egészen biztos, hogy egyik sem fog hatni rá, így csak elmélyítjük a szülő-gyerek közti konfliktust, beindul a fegyelmezési spirál, amelynek soha nincs vége.
A szerző szerint minden szülő megtalálhatja a gyermekéhez vezető utat. A gyerekek – életkoruktól függetlenül – tökéletesen tudják, hogyan működjenek együtt velünk, de nagyrészt rajtunk, szülőkön múlik, hogy ez az együttműködés megvalósul-e. És nem kell hozzá semmi ördöngösség. Egyszerűen csak oda kell figyelni a gyerekre, és beleélni magunkat a helyzetébe. Ha az ő nézőpontjából is megvizsgáljuk a történteket, sokkal hamarabb megszületik a közös megoldás, ráadásul mindenféle feszültség és hiszti nélkül.
Nagyon fontos, hogy a gyerekünk tökéletesen tisztában legyen azzal, mennyire szeretjük akkor is, amikor határozottan kérünk tőle valamit. Az érzelmi biztonság a gyerekek számára azt jelenti, hogy nyitottan és megértőn viszonyulunk egymáshoz. Ha ez a kölcsönösség megvan a szülő és a gyerek között, a konfliktushelyzetek nem éleződnek ki. És akkor az egész családnak könnyebb lesz az élete.

Dr. Vanessa Lapointe bejegyzett szakpszichológus, a The Wishing Star Lapointe Developmental Clinic alapítója. Tizenöt éve családterapeutaként és gyermekpszichológusként dolgozik, gyakran felkérik előadásokra és különböző kutatásokban, tudományos projektekben való részvételre. Férjével és két kisfiával a nyugat-kanadai Vancouverben él.

További ajánlatunk

Dopaminkorszak
borító: Dopaminkorszak>
2 799 Ft
Ferenczi Sándor
borító: Ferenczi Sándor>
2 390 Ft
A férfiasság megélése
borító: A férfiasság megélése>
3 299 Ft
Min múlik egy házasság
borító: Min múlik egy házasság>
2 999 Ft
Minden nap a te napod – A sikeres hétköznapok pszichológiája
borító: Minden nap a te napod – A sikeres hétköznapok pszichológiája>
2 590 Ft
Gyereklélek sportcipőben
borító: Gyereklélek sportcipőben>
2 390 Ft
Észjárások - remix
borító: Észjárások - remix>
2 270 Ft
Amikor a hűségesek hűtlenkednek
borító: Amikor a hűségesek hűtlenkednek>
1 790 Ft

Hasznos holmik