• EREDETI CÍM:
  Deep Down Dark
 • ISBN:
  ISBN 9786155584190
 • FORDÍTOTTA:
  Takács Zoltán
 • KIADÓ:
  Tarandus Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  448 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2015

A sötét mélyben

Egy chilei bányában rekedt 33 férfi története

Olvass bele!
 • EREDETI CÍM:
  Deep Down Dark
 • ISBN:
  ISBN 9786155584190
 • FORDÍTOTTA:
  Takács Zoltán
 • KIADÓ:
  Tarandus Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  448 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2015

Amikor a chilei Copiapó melletti bánya beomlott 2010 augusztusában, 33 bányászt temetett maga alá 69 napra. Az egész világ figyelemmel kísérte a felszínen zajló történéseket, a mentési próbálkozásokat, egy emberként izgultunk a bent rekedtekért és kétségbeesett családtagjaikért. A földfelszín alatt ragadt bányászok életét, tapasztalatait, elkeseredettségét és bizakodását, gondolatait és reményeit azonban nem ismertük – egészen idáig.

Még amikor a sziklák alatt voltak elrekesztve, megegyeztek, hogy ha valami csoda folytán bármelyikük is megmenekül, csak együtt fogják megosztani, hogy mi történt velük. A Pulitzer-díjas Héctor Tobaré lett a kiváltságos lehetőség, hogy meghallgassa és elmesélje a történetüket.

A végeredmény, vagyis ez a könyv újságírói mestermű: érzelmileg telített, időnként sokkoló erejű beszámoló a katasztrófáról és annak hatásairól. Kísértetiesen élővé, szinte tapinthatóvá teszi a sziklába zártság élményét, a rémséget, amit az ember akkor érez, amikor lassan felemészti az éhség, és azokat a spirituális és misztikus élményeket, amelyek egy ilyen helyzet és egy ilyen veszélyes munka velejárói. Az utolsó fejezetek pedig feltárják, hogyan változott meg végérvényesen a katasztrófában érintett minden egyes ember élete.

Héctor Tobar Los Angeles-i újságíró, négy könyv szerzője. Elsősorban Latin-Amerika és az USA viszonya, illetve annak alakulása foglalkoztatja. 1992-ben kapta a Pulitzer-díjat egy csoport tagjaként, amelyik a Los Angeles-i zavargásokról tudósított a Los Angeles Times számára. Jelenleg újságírás és kommunikáció szakon tanít az oregoni egyetemen.

„A föld alatt a bányászok szívszorító megpróbáltatásai, a felszínen pedig a családtagok és a mentőcsapat erőfeszítései és nehézségei – a kettő összefűzése adja Tobar mesteri beszámolóját az elzártságról és a sóvárgásról, majd a minden nehézségen diadalt arató győzelemről. Feszültséggel teli és gyengéd pillanatok váltják egymást az emberek életében, s egy olyan történet bontakozik ki előttünk, amely a kalandregényekkel is simán fölvehetné a versenyt.” Scott Wallace, The Los Angeles Times

További ajánlatunk

Két királyság határán
borító: Két királyság határán>
2 799 Ft
Marilyn Monroe utolsó éjszakája
borító: Marilyn Monroe utolsó éjszakája>
2 790 Ft
Mire való ez a gomb?
borító: Mire való ez a gomb?>
2 590 Ft
Bujtor
borító: Bujtor>
1 190 Ft
Amiről lehet
borító: Amiről lehet>
1 890 Ft
A lány hét névvel
borító: A lány hét névvel>
2 290 Ft
Szörényi - Rohan az idő
borító: Szörényi - Rohan az idő>
2 590 Ft
Bajorimi, a Kicsihuszár
borító: Bajorimi, a Kicsihuszár>
1 890 Ft

Hasznos holmik