• ISBN:
  9789633106976
 • KIADÓ:
  Libri Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  444
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2015

A hóhér háza

 

Olvass bele!
 • ISBN:
  9789633106976
 • KIADÓ:
  Libri Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  444
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2015

„Nagymi, most teherautók jönnek és cukrot hoznak meg lisztet és olajat és gyógyszereket, kinyíltak a határok és szabadság van, érted?, mire nagymama ingerülten válaszolta, Tudom én, de a lány szelíden folytatta, hogy Nagymi, most új világ jön, érted?, mire a nagymama szelídebben mondta, Már annyiszor volt új világ.”

Az elbeszélő lány épp 18 éves, amikor „elkezdődik” a regény: az első pisztolylövések jelzik az elején és végén a romániai forradalmat, amely köré úgy épül a mű, hogy közvetlenül egyszer sem ejt róla szót. Felrobban egy világ, ki tudja, mi jön ezután. – Szilágyi Zsófia, Jelenkor.

A hóhér háza arra példa, hogy az önmagában is sűrű matéria egy kivételes és fájdalmas szépségű, kiválóan megformált regényben ülepedik le. – Deczki Sarolta, ÉS.

Fejlődés- és családregény, korrajz, és már-már hátborzongató, a kegyetlenségig elmenő, sokszálú, gazdagon szőtt történet egy családról. Arról, hogy abban a sivárságban, szabadsághiányban, teljes kiszolgáltatottságban hogyan élte túl, vagy „nem élte túl” ez a család azokat az évtizedeket. – Fekete Vince, Székelyföld.

Tompa Andrea regénye összetett szimbolikájú, több szinten zajló és sokféleképpen olvasható nagyregény, amely akkurátusan megírt és lezárt, egy mondatba sűrített fejezeteivel már-már bántóan éles, pontos korrajz, fejlődés- meg családregény, könyörtelen szembenézés a közelmúlttal, apákkal, anyákkal és kikerülhetetlenül önmagával is. – Vida Gábor, Népszabadság.

További ajánlatunk

Rémtörténetek
borító: Rémtörténetek>
3 299 Ft
Amrita Sher-Gil
borító: Amrita Sher-Gil>
2 390 Ft
Bánom is én
borító: Bánom is én>
2 999 Ft
Egy ember nyolcadik kerülete
borító: Egy ember nyolcadik kerülete>
2 799 Ft
A rózsalugas
borító: A rózsalugas>
2 590 Ft
A rendszerváltó
borító: A rendszerváltó>
2 000 Ft
Az otthontalanság otthona
borító: Az otthontalanság otthona>
499 Ft
A nagy hadronütköztető
borító: A nagy hadronütköztető>
1 290 Ft

Hasznos holmik