• ISBN:
  9789633106976
 • KIADÓ:
  Libri Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  444
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2015

A hóhér háza

 

Olvass bele!
 • ISBN:
  9789633106976
 • KIADÓ:
  Libri Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  444
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2015

„Nagymi, most teherautók jönnek és cukrot hoznak meg lisztet és olajat és gyógyszereket, kinyíltak a határok és szabadság van, érted?, mire nagymama ingerülten válaszolta, Tudom én, de a lány szelíden folytatta, hogy Nagymi, most új világ jön, érted?, mire a nagymama szelídebben mondta, Már annyiszor volt új világ.”

Az elbeszélő lány épp 18 éves, amikor „elkezdődik” a regény: az első pisztolylövések jelzik az elején és végén a romániai forradalmat, amely köré úgy épül a mű, hogy közvetlenül egyszer sem ejt róla szót. Felrobban egy világ, ki tudja, mi jön ezután. – Szilágyi Zsófia, Jelenkor.

A hóhér háza arra példa, hogy az önmagában is sűrű matéria egy kivételes és fájdalmas szépségű, kiválóan megformált regényben ülepedik le. – Deczki Sarolta, ÉS.

Fejlődés- és családregény, korrajz, és már-már hátborzongató, a kegyetlenségig elmenő, sokszálú, gazdagon szőtt történet egy családról. Arról, hogy abban a sivárságban, szabadsághiányban, teljes kiszolgáltatottságban hogyan élte túl, vagy „nem élte túl” ez a család azokat az évtizedeket. – Fekete Vince, Székelyföld.

Tompa Andrea regénye összetett szimbolikájú, több szinten zajló és sokféleképpen olvasható nagyregény, amely akkurátusan megírt és lezárt, egy mondatba sűrített fejezeteivel már-már bántóan éles, pontos korrajz, fejlődés- meg családregény, könyörtelen szembenézés a közelmúlttal, apákkal, anyákkal és kikerülhetetlenül önmagával is. – Vida Gábor, Népszabadság.

További ajánlatunk

Szerelem a palackban
borító: Szerelem a palackban>
3 199 Ft
Fény a dombok mögött
borító: Fény a dombok mögött>
3 490 Ft
Hiszen ti ismeritek
borító: Hiszen ti ismeritek>
2 999 Ft
Összetört idő
borító: Összetört idő>
2 290 Ft
Nem csak egy kaland
borító: Nem csak egy kaland>
2 290 Ft
Sátántangó
borító: Sátántangó>
1 990 Ft
A pusztítás könyve
borító: A pusztítás könyve>
2 590 Ft
VII. Olivér
borító: VII. Olivér>
1 690 Ft

Hasznos holmik