• ISBN:
    9789633106976
  • KIADÓ:
    Libri Kiadó
  • OLDALSZÁM:
    444
  • MEGJELENÉS ÉVE:
    2015

A hóhér háza

 

Olvass bele!
  • ISBN:
    9789633106976
  • KIADÓ:
    Libri Kiadó
  • OLDALSZÁM:
    444
  • MEGJELENÉS ÉVE:
    2015

„Nagymi, most teherautók jönnek és cukrot hoznak meg lisztet és olajat és gyógyszereket, kinyíltak a határok és szabadság van, érted?, mire nagymama ingerülten válaszolta, Tudom én, de a lány szelíden folytatta, hogy Nagymi, most új világ jön, érted?, mire a nagymama szelídebben mondta, Már annyiszor volt új világ.”

Az elbeszélő lány épp 18 éves, amikor „elkezdődik” a regény: az első pisztolylövések jelzik az elején és végén a romániai forradalmat, amely köré úgy épül a mű, hogy közvetlenül egyszer sem ejt róla szót. Felrobban egy világ, ki tudja, mi jön ezután. – Szilágyi Zsófia, Jelenkor.

A hóhér háza arra példa, hogy az önmagában is sűrű matéria egy kivételes és fájdalmas szépségű, kiválóan megformált regényben ülepedik le. – Deczki Sarolta, ÉS.

Fejlődés- és családregény, korrajz, és már-már hátborzongató, a kegyetlenségig elmenő, sokszálú, gazdagon szőtt történet egy családról. Arról, hogy abban a sivárságban, szabadsághiányban, teljes kiszolgáltatottságban hogyan élte túl, vagy „nem élte túl” ez a család azokat az évtizedeket. – Fekete Vince, Székelyföld.

Tompa Andrea regénye összetett szimbolikájú, több szinten zajló és sokféleképpen olvasható nagyregény, amely akkurátusan megírt és lezárt, egy mondatba sűrített fejezeteivel már-már bántóan éles, pontos korrajz, fejlődés- meg családregény, könyörtelen szembenézés a közelmúlttal, apákkal, anyákkal és kikerülhetetlenül önmagával is. – Vida Gábor, Népszabadság.

További ajánlatunk

Kávé, tejjel
borító: Kávé, tejjel>
1 953 Ft
Eljutni A-tól B-ig és vissza
borító: Eljutni A-tól B-ig és vissza>
2 599 Ft
Mondatok a csodálkozásról
borító: Mondatok a csodálkozásról>
2 499 Ft
Nem ezt ígérték
borító: Nem ezt ígérték>
1 500 Ft
Ciklon - Válogatott novellák
borító: Ciklon - Válogatott novellák>
2 590 Ft
Egy kék haris
borító: Egy kék haris>
1 990 Ft
Rükverc
borító: Rükverc>
1 800 Ft
Legyünk barátok
borító: Legyünk barátok>
650 Ft

Hasznos holmik