• ISBN:
    9789631433241
  • KIADÓ:
    Magvető Kiadó
  • OLDALSZÁM:
    190
  • MEGJELENÉS ÉVE:
    1977

Pápai vizeken ne kalózkodj!

 

Olvass bele!
  • ISBN:
    9789631433241
  • KIADÓ:
    Magvető Kiadó
  • OLDALSZÁM:
    190
  • MEGJELENÉS ÉVE:
    1977

„A pincértörténeteimről például azt mondom: a formáról akartam írni, és a szakmáról. (Mint olyanokról.) És ha így, akkor így tovább: a (...) spionnovellában is ugyanezt járjuk körül (górcső alá venni?), csak a színek lettek otrombábbak, ijesztőbbek. A főhős egy bájos nyomozócska, aki a világot két részre osztja: »szép«, »nem szép«. Nyomozóságát mint szakemberséget tekintettem, akár mintha CRUYFFot vagy BECKENBAUERt vagy a HÉT MESTERLÖVÉSZt - hogy »közelítsek«.”

„Nem nagyon szeretem a sci-fit, mégis kicsit az lett ebből: azt hiszem, a scifinek is ez a módszere: elvesz a képzelet elől néhány korlátot, és - paradox módon - így szűkíti le egy már átlátható területre a gondjait (örömeit). Ekképp jutottam el ehhez a sohasem volt tájhoz, ahol rend van csak és szervezettség, ahol már "minden lezajlott", ahol a remény nincs. (Csak néhány bögyös maca.)...” – Esterházy Péter

„Elfordítottam a fejem, a tükörkép oválisan elnyúlt, a szám helyén sötét árny, szemem rövid, ezüst kígyó. Ahogy szemügyre vettem a gép csillogó falán széjjelszaladó foltot, pillantásom visszacsúszott Máriára. Hirtelen tétje lett a jelenetnek. Önszántamból lemondtam a hódító és a felsült hódító szerepekről: az asszony nem volt "hódított" és nem volt "meghódíthatatlan". Bántó lelkesedéssel azt ismertem föl, hogy nincs mire játszani magamat, olyan valakivel állok szemben (italtól kissé kuszán, bennem előző mozgásaim következményeivel), aki előtt érdemes, hogy legyek, hogy én én legyek, már amennyire telik tőlem, és függetlenül attól, jól járok-e evvel, avagy sem.”

További ajánlatunk

A hűség árvája
borító: A hűség árvája>
2 999 Ft
A kastélykert álma
borító: A kastélykert álma>
3 999 Ft
A csillagok világa
borító: A csillagok világa>
3 099 Ft
Minden harmadik kedden
borító: Minden harmadik kedden>
2 090 Ft
Magyar sellő
borító: Magyar sellő>
2 499 Ft
oroszrulett
borító: oroszrulett>
1 900 Ft
Bántalmazó házasság
borító: Bántalmazó házasság>
2 999 Ft
A fényképész utókora
borító: A fényképész utókora>
1 990 Ft

Hasznos holmik