apple store link google play link

Mérföldkövek a magyar művelődéstörténet-írásban

Tanulmányok

Olvass bele!
apple store link google play link

„A művelődéstudomány az élet azon területei közé tartozik, amelyhez mindenki ért” – gondolják sokan megalapozatlanul. A művelődéstudomány ugyanis igen nagyszámú tudományterületet vonz magához és integrál, s ez megnehezíti a fogalmi tisztázását. A több mint ezer esztendő kulturális múltját nem könnyű összefüggő folyamatként bemutatni.
Az elmúlt évtizedekben több művelődéstörténeti kézikönyv és lexikon jelent meg, ám a modern szemléletű, nagyszabású monografikus szintézis még várat magára. Összességében azonban jelentős eredmények születtek. Felnőtt egy új generáció, amely az interdiszciplináris látásmódot már természetesnek veszi, és munkáiban következetesen érvényesíti.
Kötetünk az MTA Művelődéstörténeti Állandó Osztályközi Bizottsága által szervezett, az MTA Közgyűlése (2014. május 8.) alkalmával megtartott tudományos ülésszak anyagát tartalmazza, amelyből képet alkothatunk arról, hogy a művelődéstudomány reprezentánsai hogyan vélekednek a tudományterület helyzetéről, jövőképéről és elvégzendő feladatairól.

További ajánlatunk

Alice könyve
borító: Alice könyve>
3 199 Ft
Fogaskerekek
borító: Fogaskerekek>
3 199 Ft
Faustus Afrikában
borító: Faustus Afrikában>
3 490 Ft
Jelenben élő múlt
borító: Jelenben élő múlt>
1 600 Ft
Félmúlt és jelen
borító: Félmúlt és jelen>
1 300 Ft
A vers ellenforradalma
borító: A vers ellenforradalma>
1 990 Ft
Négyszemközt Máraival
borító: Négyszemközt Máraival>
1 490 Ft
Székely János
borító: Székely János>
990 Ft

Hasznos holmik