apple store link google play link

Mérföldkövek a magyar művelődéstörténet-írásban

Tanulmányok

Olvass bele!
apple store link google play link

„A művelődéstudomány az élet azon területei közé tartozik, amelyhez mindenki ért” – gondolják sokan megalapozatlanul. A művelődéstudomány ugyanis igen nagyszámú tudományterületet vonz magához és integrál, s ez megnehezíti a fogalmi tisztázását. A több mint ezer esztendő kulturális múltját nem könnyű összefüggő folyamatként bemutatni.
Az elmúlt évtizedekben több művelődéstörténeti kézikönyv és lexikon jelent meg, ám a modern szemléletű, nagyszabású monografikus szintézis még várat magára. Összességében azonban jelentős eredmények születtek. Felnőtt egy új generáció, amely az interdiszciplináris látásmódot már természetesnek veszi, és munkáiban következetesen érvényesíti.
Kötetünk az MTA Művelődéstörténeti Állandó Osztályközi Bizottsága által szervezett, az MTA Közgyűlése (2014. május 8.) alkalmával megtartott tudományos ülésszak anyagát tartalmazza, amelyből képet alkothatunk arról, hogy a művelődéstudomány reprezentánsai hogyan vélekednek a tudományterület helyzetéről, jövőképéről és elvégzendő feladatairól.

További ajánlatunk

Tangó
borító: Tangó>
1 990 Ft
A süketnéma Isten és más bírálatok
borító: A süketnéma Isten és más bírálatok>
3 490 Ft
Évezredek között
borító: Évezredek között>
1 600 Ft
A hatalom képzelete
borító: A hatalom képzelete>
2 790 Ft
A nő számomra rejtély
borító: A nő számomra rejtély>
1 790 Ft
Úti levelek, naplók
borító: Úti levelek, naplók>
1 200 Ft
Székely János
borító: Székely János>
990 Ft
Krasznahorkai László
borító: Krasznahorkai László>
990 Ft

Hasznos holmik