Csak azért sem gyűlöllek titeket

Olvass bele!

Péntek este elloptátok egy kivételes lény életét, életem szerelméét, a fiam édesanyjáét, de csak azért sem gyűlöllek titeket.

Nem, nem teszem meg nektek azt a szívességet, hogy gyűlöljelek benneteket. Pedig ez volt a célotok, de ha a gyűlöletre haraggal felelnék, akkor ugyanannak a tudatlanságnak engednék, ami benneteket tett azokká, amik vagytok. Azt akartátok, hogy féljek, hogy honfitársaimra gyanakodva tekintsek, hogy feláldozzam szabadságomat a biztonságom kedvéért.

Ketten vagyunk, a fiam meg én, de erősebbek vagyunk, mint a világ összes hadserege. Egyébként meg nincs is már több időm a számotokra, megyek Melvilhez, ébredezik a délutáni alvásból. Alig tizenhét hónapos, most meguzsonnázik, mint minden nap, aztán megyünk játszani, mint minden nap, és ez a kisfiú egész életében csak azért is boldog és szabad lesz. Mert nem, ő sem fog gyűlölni titeket.

Hélène Muyal-Leiris a párizsi terrortámadás során vesztette életét 2015. november 13-án. Férje, Antoine másfél éves gyermekükkel maradt magára; nyílt levele, melyet a merénylet másnapján írt a terroristákhoz, bejárta a világsajtót. Bővített változata, melyet kezében tart az olvasó, több mint 20 nyelven jelenik meg.

Anotine Leiris felkavaró története arról szól, hogyan lehet emberi választ adni a terrorizmus értelmetlen embertelenségére.

További ajánlatunk

A Földön élni ünnepély
borító: A Földön élni ünnepély>
3 499 Ft
Az Egon
borító: Az Egon>
2 190 Ft
Nem kapcsoltam...
borító: Nem kapcsoltam...>
2 274 Ft
Ez fájni fog
borító: Ez fájni fog>
2 599 Ft
Ég a puszta
borító: Ég a puszta>
2 790 Ft
Kádár élt... 2. rész
borító: Kádár élt... 2. rész>
1 190 Ft
Emlékfoszlányok
borító: Emlékfoszlányok>
1 790 Ft
Az évek iszkolása
borító: Az évek iszkolása>
1 890 Ft

Hasznos holmik