Szélhámos Budapest

Olvass bele!

A fiatal Gordon Zsigmond nemrég tért haza Philadelphiából, ahová magánéleti válságok és a történelem viharai elől menekült. Tíz év távollét azonban hosszú idő, és itthon nem világlátott bűnügyi újságíróként, hanem Az Est lóti-futi zsurnalisztájaként tekintenek Gordonra… amíg egy „gatyarohasztóan forró napon”, a Tabánban holtan nem találnak egy Szatmári nevű színészt és tőzsdealkuszt, akitől a szálak egy hírhedt amerikai szélhámoshoz vezetnek.

A svindler Strosnider nagy balhéra készül Pesten, a kérdés csak az, hogy miképpen néz ki a milliókat érő átverés szereposztása, és hogyan tudna Gordon beépülni a svindlerek csapatába. Hajmeresztő kalandjaiban segítségére van Czövek, a szolgálatkész bértaxis, Piri, az izgalmasan vörös színésznőcske, Turcsányi bűnügyi szerkesztőségvezető és persze minden titkok ismerője, Tata, no meg az ő ínyenc lekvárjai. Feltűnnek még a kor elengedhetetlen szereplői: dizőzök és pincérek, kóristák és kíntornások, hamiskártyások és kibicek, főurak és utcalányok, korrupt rendőrök és besúgók, illetve mindezek hátterében a girbe-gurba utcákkal tarkított, mocskosan is csodaszép, szélhámos Budapest.

Kondor Vilmos nemzetközi sikerű Bűnös Budapest regényfolyamát már nem kell bemutatni az olvasónak. Legújabb regénye azonban a Budapest Noir előzménytörténete, amelyből fény derül Gordon Zsigmond ifjúkorára, a tőzsdekrachok éveire és kedvenc zsurnalisztánk első pesti ügyére, amelyet a már ismert kalandok sora követ.

További ajánlatunk

A holtak csarnoka
borító: A holtak csarnoka>
2 999 Ft
A Windsor-csomó
borító: A Windsor-csomó>
2 399 Ft
Kísértetkastély a Kárpátokban
borító: Kísértetkastély a Kárpátokban>
2 390 Ft
Szabadesés
borító: Szabadesés>
2 799 Ft
A bicikliküllő
borító: A bicikliküllő>
1 600 Ft
Szökésben
borító: Szökésben>
2 390 Ft
Black, black, black
borító: Black, black, black>
1 690 Ft
A játékbabák kertje
borító: A játékbabák kertje>
690 Ft

Hasznos holmik