Túladagolt boldogság

A pozitív gondolkodás mellékhatásai

Olvass bele!

A sikerhez a kudarcon, a nyugalomhoz a szorongás elfogadásán keresztül vezet az út – avagy hogyan segíthetünk magunkon radikálisan új módszerekkel?

Az önsegítő könyvek nem működnek. A gazdagság – már ha egyáltalán sikerül elérnünk – nem feltétlenül jár együtt a boldogsággal. A szerelem, a családi élet és a munka gyakran éppen annyi nehézséget okoz, mint örömöt. Még abban sincs közöttünk egyetértés, hogy mit jelent a „boldogság”. Hiábavalóan hajszoljuk hát? Vagy csak rosszul közelítünk hozzá?

Oliver Burkeman Keleten és Nyugaton, régi szövegekben és távoli tájakon kutakodott, hogy könyvében olyan különleges embereket mutathasson be, akik egyedien és meglepő módon gondolkodnak az életről. Legyenek bár kísérleti pszichológusok, a terrorizmus szakértői, buddhisták, gyakorlatias üzletemberek, görög filozófusok vagy modern guruk, abban valamennyien egyetértenek, hogy mind egyéni, mind társadalmi szinten a boldogság szüntelen hajszolása tesz minket boldogtalanná. Pedig máshogyan is eljuthatunk a boldogsághoz és a sikerhez. Méghozzá a kudarc, a pesszimizmus, a kockázat és a bizonytalanság elfogadásával – még ha általában épp ezeket igyekszünk is elkerülni.

A gondolatébresztő, meghökkentő, ugyanakkor humoros mű az intelligens ember kalauza a boldogság sokszor félreértett fogalmának megértéséhez.

„Méregtelenítő kúra az önfejlesztő könyvek áldozatainak.”

- The Guardian

További ajánlatunk

Gázlángozás
borító: Gázlángozás>
2 999 Ft
A semmittevés forradalma
borító: A semmittevés forradalma>
2 899 Ft
Francba a szerelemmel!
borító: Francba a szerelemmel!>
2 999 Ft
Légy úrrá a szorongásodon!
borító: Légy úrrá a szorongásodon!>
2 399 Ft
Nőkalauz férfiaknak
borító: Nőkalauz férfiaknak>
2 999 Ft
A kreatív agy
borító: A kreatív agy>
3 190 Ft
Kapcsolatok szivárványa
borító: Kapcsolatok szivárványa>
2 999 Ft
A nő
borító: A nő>
4 000 Ft

Hasznos holmik