George Lucas – Galaxisokon innen és túl

Olvass bele!

1977. május 25-én az Egyesült Államokban bemutattak egy független, kis költségvetésű, kínkeservesen leforgatott science-fiction filmet. Mindössze harminckét moziban vetítették, a Csillagok háborúja mégis filmtörténelmet írt: bár senki nem számított rá, pillanatok alatt megdöntött minden bevételi rekordot, és a filmkészítés, illetve -forgalmazás új korszakát nyitotta meg.
George Lucas még be sem fejezte a Csillagok háborúja forgatókönyvét, amikor megálmodta a kincsvadász régészprofesszor, Indiana Jones figuráját. Az Indiana Jones-filmeket később Steven Spielberg rendezte, míg Lucas producerként működött közre az elkészítésükben. E két kultikus sorozat mellett George Lucas azzal is beírta magát a filmtörténetbe, hogy forradalmasította a speciális effektusokat és a mozifilmek hangzásvilágát.
A hírhedten zárkózott, öntörvényű és kontrollmániás rendező életrajzi kötete hol felemelő, hol provokatív magánéleti és szakmai eseményeken keresztül mutatja be, hogyan bontakozott ki ez az egyedülálló karrier, és milyen hatással voltak George Lucasra az őt körülvevő alkotó- és pályatársak, mint Francis Ford Coppola, Steven Spielberg és Harrison Ford.
Feledhetetlen hőseihez és halhatatlan történeteihez hasonlóan George Lucas hatása a mai napig töretlen. Egyedülálló életműve és az a bizonyos messzi-messzi galaxis, amelyben megálmodója él, most végre kézzel fogható közelségbe kerül.

További ajánlatunk

Séták a Szent István park körül
borító: Séták a Szent István park körül>
2 599 Ft
Coming out
borító: Coming out>
3 499 Ft
Turner
borító: Turner>
390 Ft
Michelangelo
borító: Michelangelo>
390 Ft
Gustav Klimt
borító: Gustav Klimt>
390 Ft
Hieronymus Bosch
borító: Hieronymus Bosch>
390 Ft
Modigliani élete
borító: Modigliani élete>
990 Ft
Egyperces Fisherek
borító: Egyperces Fisherek>
990 Ft

Hasznos holmik