• ISBN:
  9789634333258
 • KIADÓ:
  Libri Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  268 oldal

Vádirat

Olvass bele!
 • ISBN:
  9789634333258
 • KIADÓ:
  Libri Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  268 oldal

Észak-Koreáról keveset tudunk. Az országgal kapcsolatos híreket a nukleáris és rakétakísérletek, vagy a kommunista dinasztia aktuális uralkodójának külső szemlélő számára megdöbbentő kinyilatkozásai, tettei dominálják.

Belső világáról, az emberek hétköznapjairól, gondjaikról, bánataikról imitt-amott jelentek meg írások, főként észak-koreai menekültek tollából, olyanokéból, akiknek sikerült megszökniük az északi rendszer poklából.

A Vádirat azonban az első mű, melynek írója ma is Észak-Koreában él. A személyével kapcsolatos részletek a szerző védelme érdekében homályban maradnak. A neveket és a helyszíneket érthető megfontolások alapján, számolva a súlyos retorziókkal, ugyancsak megváltoztatták.

Az elbeszélések valódiságában mégsem kételkedünk egy pillanatig sem. Mert maguk a történetek nagyon is valóságszerűek. Mert nagyon is beleférnek abba a képbe, amelyet ezzel az országgal kapcsolatban magunk elé képzelünk. Mert valóságosnak tűnnek a helyszínek, az emberek, a környezet és a konfliktusok. Egyszóval minden.

Olvasva az írásokat hol elcsodálkozunk, hol megdöbbenünk. Felháborodunk, gyomrunk görcsbe rándul: lehetséges, hogy a 21. században ilyen élet jut osztályrészül egy egész népnek, huszonhétmilliónyi embertársunknak. És magunkban tiltakozunk: hogyan nézheti ölbe tett kézzel a nemzetközi közösség, hogy mindez a szemünk előtt megtörténhessen?

A Vádirat szerzője és azok, akik a műnek Észak-Koreából való kijuttatásában szerepet játszottak, már megtették a magukét. Ők nem ültek ölbe tett kézzel. Rajtunk a sor, hogy mi is tegyünk valamit. Első lépésként, hogy elolvassuk és átérezzük a Vádiratban szereplő tanúvallomásokat.

További ajánlatunk

Átkozott kenyér
borító: Átkozott kenyér>
3 499 Ft
Kölykök
borító: Kölykök>
3 099 Ft
Körvonal
borító: Körvonal>
2 299 Ft
Cádiz ostroma
borító: Cádiz ostroma>
2 790 Ft
Féltékenység
borító: Féltékenység>
2 599 Ft
A szolgálólány meséje
borító: A szolgálólány meséje>
2 590 Ft
Találj rám!
borító: Találj rám!>
2 390 Ft
Harcosok klubja
borító: Harcosok klubja>
1 990 Ft

Hasznos holmik