• ISBN:
    9789634333258
  • KIADÓ:
    Libri Kiadó
  • OLDALSZÁM:
    268 oldal

Vádirat

Olvass bele!
  • ISBN:
    9789634333258
  • KIADÓ:
    Libri Kiadó
  • OLDALSZÁM:
    268 oldal

Észak-Koreáról keveset tudunk. Az országgal kapcsolatos híreket a nukleáris és rakétakísérletek, vagy a kommunista dinasztia aktuális uralkodójának külső szemlélő számára megdöbbentő kinyilatkozásai, tettei dominálják.

Belső világáról, az emberek hétköznapjairól, gondjaikról, bánataikról imitt-amott jelentek meg írások, főként észak-koreai menekültek tollából, olyanokéból, akiknek sikerült megszökniük az északi rendszer poklából.

A Vádirat azonban az első mű, melynek írója ma is Észak-Koreában él. A személyével kapcsolatos részletek a szerző védelme érdekében homályban maradnak. A neveket és a helyszíneket érthető megfontolások alapján, számolva a súlyos retorziókkal, ugyancsak megváltoztatták.

Az elbeszélések valódiságában mégsem kételkedünk egy pillanatig sem. Mert maguk a történetek nagyon is valóságszerűek. Mert nagyon is beleférnek abba a képbe, amelyet ezzel az országgal kapcsolatban magunk elé képzelünk. Mert valóságosnak tűnnek a helyszínek, az emberek, a környezet és a konfliktusok. Egyszóval minden.

Olvasva az írásokat hol elcsodálkozunk, hol megdöbbenünk. Felháborodunk, gyomrunk görcsbe rándul: lehetséges, hogy a 21. században ilyen élet jut osztályrészül egy egész népnek, huszonhétmilliónyi embertársunknak. És magunkban tiltakozunk: hogyan nézheti ölbe tett kézzel a nemzetközi közösség, hogy mindez a szemünk előtt megtörténhessen?

A Vádirat szerzője és azok, akik a műnek Észak-Koreából való kijuttatásában szerepet játszottak, már megtették a magukét. Ők nem ültek ölbe tett kézzel. Rajtunk a sor, hogy mi is tegyünk valamit. Első lépésként, hogy elolvassuk és átérezzük a Vádiratban szereplő tanúvallomásokat.

További ajánlatunk

Egy "jó kislány" vallomásai
borító: Egy ">
2 599 Ft
Egy évem Salingerrel
borító: Egy évem Salingerrel>
2 499 Ft
Sophie választ
borító: Sophie választ>
2 590 Ft
És a tűz után
borító: És a tűz után>
2 990 Ft
A tanult lány
borító: A tanult lány>
2 790 Ft
Patrick Melrose 2.
borító: Patrick Melrose 2.>
2 590 Ft
Fülemüle
borító: Fülemüle>
2 400 Ft
Nagytestvér
borító: Nagytestvér>
2 490 Ft

Hasznos holmik