A Viszkis és én

Olvass bele!

A Viszkis társaként Orbán Gábor tizenhárom bankrablást követett el, nyolc évet töltött fegyházban. Ambrus Attilát ő beszélte rá az első igazi bankrablásra.
A kétezres években elkezdett, de csak egy évtizeddel később befejezett visszaemlékezéseinek megírását eredetileg ezzel indokolta: "Elegem lett a Viszkis hazugságaiból!". Az eredmény több lett ennek bizonyításánál, noha a Kis Viszkisként is ismert szerző beszámolója alapján se az utolsó „meló”, se a lebukás, se a bírósági eljárás nem úgy történt, ahogyan azt a Viszkis állítja.
Orbán, aki magát is önkritikusan ábrázolja a könyvben, volt tettestársát nagyon is esendő emberként, nagyon is hús-vér figuraként mutatja be. A klotyót ebben a könyvben egyszer sem hívják toiletnek. Az viszont megtudható, hogy a sitten kiből és miért lesz csicskás, és kiből lesz nagymenő. Meg hogy utóbbiak milyen „féket” használnak a perverz aktusokra kényszerített köcsög bosszújának elkerülésére. Meg még az is, hogyan lehet egy év elzárást kapni mobiltelefon használatáért. Orbán a legjobb bűnügyi riporterekére emlékeztetően pörgős és olvasmányos stílusban képes előadni a viszkis rablások krónikáját, majd a jogerős ítéletet megelőző és követő börtönélményeket. Aztán, amikor a részletek egy nagyobb képpé állnak össze, láthatóvá válik a 21. századi magyar Gulág. Így lesz ez a könyv döbbenetes kordokumentum, hiteles portré a rendszerváltás utáni Magyarország talán legkevésbé ismert arcáról.

További ajánlatunk

Egy elme az örökkévalóságnak
borító: Egy elme az örökkévalóságnak>
2 790 Ft
Az Északi-tó fantomja
borító: Az Északi-tó fantomja>
2 090 Ft
Az utolsó lány
borító: Az utolsó lány>
2 490 Ft
Déjà VU Méter
borító: Déjà VU Méter>
1 990 Ft
Ég a puszta
borító: Ég a puszta>
2 790 Ft
Szörényi - Rohan az idő
borító: Szörényi - Rohan az idő>
2 590 Ft
Amerikai álom - nem luxuskivitelben
borító: Amerikai álom - nem luxuskivitelben>
1 200 Ft
A szállító zászlóalj
borító: A szállító zászlóalj>
1 790 Ft

Hasznos holmik