• KIADÓ:
    Magvető
  • MEGJELENÉS ÉVE:
    2018
  • OLDALSZÁM:
    596 oldal
  • ISBN:
    ISBN 9789631437317

A Vak Remény - Összegyűjtött versek

Olvass bele!
  • KIADÓ:
    Magvető
  • MEGJELENÉS ÉVE:
    2018
  • OLDALSZÁM:
    596 oldal
  • ISBN:
    ISBN 9789631437317

Takács Zsuzsa eddigi teljes költői életművét tartja kezében az olvasó: az összegyűjtött versek élén a legújabb, kötetben most először közölt Vak Remény-versekkel, a kötet lezárásaként pedig a régi és új India-költeményekkel. A Kossuth-díjas szerző nemzedékek számára vált iránymutatóvá, Ha van lelkünk ugyan című verse pedig a 2017-es év legolvasottabb online versközleménye volt.

„Minden igaz költészet kívülről megragadhatatlan, egyszeri sakkjátszma, mit csak utólag értékelhetünk. Ami bizonyosat nyitás után mondhatunk, nem több, mint hogy a játszma valódi. Valódi játszmának indul Takács Zsuzsa nyitása: egy valódi költészet széles és gazdag kombinációit, kibontakozását rejti magában.” (Pilinszky János)


„A lélek csupán a test kényszere - ferdíthetnénk Pilinszkyt, aki egykor felhívta a figyelmet a pályakezdő Takács Zsuzsa költészetének tétova, kereső jellegére. Ez a meghatározó sajátosság azóta, az életmű kiteljesedése során, csak tovább erősödött, mintegy magabiztos tétovasággá sűrűsödött, keményedett, testesedett.” (Bazsányi Sándor)


„Takács Zsuzsa verseiben a modern melankólia líráját alkotja meg. Ennek a modernségben újra megerősödött hagyománynak azonban kétszeresen is új jelentést ad. [...] A kritikus nem akarja elhallgatni csodálatát a megcsinálás ilyen maestriája olvastán.” (Pór Péter)

További ajánlatunk

Szilágyi Örzsébet e-mailjét megírta
borító: Szilágyi Örzsébet e-mailjét megírta>
3 599 Ft
Torkolatcsönd
borító: Torkolatcsönd>
1 699 Ft
kartonfless
borító: kartonfless>
1 899 Ft
Állapotváltozások
borító: Állapotváltozások>
2 399 Ft
Mindig kivirágzik
borító: Mindig kivirágzik>
1 300 Ft
Conquest
borító: Conquest>
1 190 Ft
Tiltott nyelv
borító: Tiltott nyelv>
1 590 Ft
Panaszénekek
borító: Panaszénekek>
1 260 Ft

Hasznos holmik