• KIADÓ:
  Helikon Kiadó
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2018
 • OLDALSZÁM:
  304 oldal
 • ISBN:
  ISBN 9789634792215

Az abbé a fejével játszik

Olvass bele!
 • KIADÓ:
  Helikon Kiadó
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2018
 • OLDALSZÁM:
  304 oldal
 • ISBN:
  ISBN 9789634792215

Cserna-Szabó András legújabb regénye a Teremtéssel kezdődik, a világ megszületése után pedig korokon és helyszíneken száguldunk (vagy éppen poroszkálunk, vagy ugrabugrálunk, vagy folydogálunk) keresztül.
Panta rhei, vagyis „minden folyik”, állította Hérakleitosz (és kétezerötszáz évvel később Vacsora János vízvezetékszerelő), és valóban, ebben a könyvben a fejezetek szinte átfolynak egymásba. Az egyszerre szerteágazó és ugyanakkor szorosan egybeszőtt, karneváli hangulatú történetfolyamban egyaránt felbukkan a címszereplő abbé, Martinovics Ignác, Gavrilo Princip és Zénón bizánci császár, Kosztolányi és Édes Anna, Lenin és Szamuely, Copperfield Dávid és Ottlik Géza, Derrick és Poirot, Gogol és Hašek, II. Lipót és I. Károly – továbbá törpék, lángossütők, szatírok, forradalmárok, parasztok, horgászok, kurvák, színészek, antikváriusok, bakók, rendőrök, villamosvezetők, terroristák, cirkuszművészek, szobafestők, szerencsejátékosok, nyulak, jósnők, kocsmárosok, kuruzslók, postások, dzsesszzenészek és még sokan mások…
Ha egy könyv a Teremtéssel kezdődik, nem is végződhet másképp, csakis az Apokalipszissel – és most sincs ez másképp, senkinek ne legyenek kétségei: végül eljő a négy lovas! De amíg eljutunk (többek közt Konstantinápoly, Balatonfőkajár, Petrográd, Buda, Abbotsbury, Prága, Márianosztra, Stockholm, Temesvár, Blunderstone, Dunaújváros, München, Szentes, Zürich, Pest, Bolsije Szorocsinci, Cegléd, Lidköping, Szarajevó, Pornószentgyörgy és Panama megállókon keresztül) a világvégéig, még megtudjuk, mitől egyszerre félelmetes, kétségbeejtő és nevetséges a létezés. Ám senki nem ijedjen meg: a szerző garantálja a happy endet!

További ajánlatunk

Átment rajtam egy Neander-völgyi
borító: Átment rajtam egy Neander-völgyi>
1 990 Ft
Mostoha sorsok
borító: Mostoha sorsok>
4 499 Ft
Megmondjuk az elnöknek?
borító: Megmondjuk az elnöknek?>
2 799 Ft
Húsz óra a halálig
borító: Húsz óra a halálig>
3 999 Ft
A szivarhajó utolsó útja
borító: A szivarhajó utolsó útja>
2 480 Ft
A madártollas gyilkosságok
borító: A madártollas gyilkosságok>
2 980 Ft
Hol vagy, Madison Culver?
borító: Hol vagy, Madison Culver?>
2 599 Ft
Fekete horizont
borító: Fekete horizont>
1 990 Ft

Hasznos holmik