• FORDÍTOTTA:
  Frei-Kovács Judit
 • EREDETI CÍM:
  White Houses
 • KIADÓ:
  Libri Kiadó
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2019
 • OLDALSZÁM:
  252 oldal
 • ISBN:
  ISBN 9789634336266

Közös titkaink

Olvass bele!
 • FORDÍTOTTA:
  Frei-Kovács Judit
 • EREDETI CÍM:
  White Houses
 • KIADÓ:
  Libri Kiadó
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2019
 • OLDALSZÁM:
  252 oldal
 • ISBN:
  ISBN 9789634336266

„A régi szerelemhez semmi sem fogható.”

Lorena Hickok 1932-ben ismeri meg Eleanor Rooseveltet a későbbi elnök, Franklin Roosevelt elnöki kampánya során. Lorena szegény sorban nőtt fel Dél-Dakotában, ám később korának legelismertebb újságírónője lett Amerikában.
Hick, ahogy a barátai hívják, először nem rajong az idealista és előkelő Eleanorért, ám ahogy egyre jobban megismeri, mégis szoros kapcsolat alakul ki közöttük, s a barátságuk végül szerelemmé mélyül.
Eleanor invitálására Hick is a Fehér Házba költözik, mint a first lady legjobb barátja. Valódi státusza éppen úgy nyílt titok, mint az, hogy a felesége mellett Franklin Roosevelt is szeretőket tart. Az éles eszű, független és erős Hick egyszerre csodálja az elnököt, miközben egyik legnagyobb riválisa is.
Versengés és önfeláldozás, szeretet és árulás, gyengédség és kíméletlen harc – Amy Bloom regénye magával ragadó képet fest szenvedélyről, politikáról és a Fehér Ház kulisszatitkairól.

„Az év egyik legjobb könyve”
Financial Times

„Bloom meggyőzően vegyíti a románcot a rögvalósággal… Hickokot, a kötet elbeszélőjét minden egyes fotóról levágták a Fehér Ház alkalmazottai. Most azonban ő áll a középpontban, és aki elolvassa ezt a boldog-szomorú, játékos kedvű regényt, garantáltan sosem felejti el az alakját.”
USA Today

„Élettel teli és lágy… Bloom képzelet és valóság határvonalát elmosva tündöklően kelti életre Hickok alakját.”
O: The Oprah Magazine

„Ragyogó… Felejthetetlen love story, amely nem az ifjúságra és a szépségre koncentrál, hanem a lelki összetartozásra, amit sem a távolság, sem az idő, sem pedig a lehetetlen körülmények nem képesek elhalványítani… Bloom fókuszában nem a történelmi tények állnak, hanem a First Lady, akit eddig legfeljebb közszereplőként ismerhettünk, nem pedig lélegző, érző személyként. Remek portré.”
Entertainment Weekly

„Ő csak szívta a cigarettáját, a tekintete az arcomról a fenekemre kalandozott, megszokásból méregetett, csak hogy tisztában legyek a pozíciómmal. Visszaültem, és úgy tettem, mintha olvasnék. Elvégre nem hordhattam le az Egyesült Államok elnökét, akit teljes szívemből tiszteltem, és nem volt képem veszekedni egy nyomorékkal, akit minden áldott éjjel felszarvaztam, ha lehetőségem nyílt rá."

További ajánlatunk

Éjfél könyvtár
borító: Éjfél könyvtár>
2 490 Ft
Csikóéveink
borító: Csikóéveink>
2 590 Ft
Francia história
borító: Francia história>
2 590 Ft
A derék Pantagruel hősi cselekedeteinek és mondásainak Harmadik könyve
borító: A derék Pantagruel hősi cselekedeteinek és mondásainak Harmadik könyve>
2 999 Ft
Árnyéknővér
borító: Árnyéknővér>
2 890 Ft
Legyen vigasz
borító: Legyen vigasz>
1 490 Ft
Csibefiú
borító: Csibefiú>
1 745 Ft
Lanzarote
borító: Lanzarote>
1 590 Ft

Hasznos holmik