• KIADÓ:
  Jaffa Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  252 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2017
 • ISBN:
  ISBN 9789634751922

Magdaléna 

Olvass bele!
 • KIADÓ:
  Jaffa Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  252 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2017
 • ISBN:
  ISBN 9789634751922

1935 nyarán egy tizenhét éves lány száll le a vonatról a bécsi Westbahnhofon. A fiatal Szabó Magda, aki eddig jóformán csak a szülővárosát, Debrecent ismerte, ezen a napon lép ki, vagy inkább be a nagyvilágba. Bécs, a „mágikus város” egy életre rabul ejti. Ám egy másik szerelem is vár rá itt, és hosszú jegyesség egy fiatal osztrák vegyésszel, Gerharddal.
Erről a két szerelemről és a „mindig megújuló, megölhetetlen, visszahozhatatlan, de elfelejthetetlen, tündökletes ifjúságról” szólt volna eredetileg a Für Elise című regény, amelyben azonban végül élete debreceni fejezetét írta meg Szabó Magda. A folytatás – bár az írónő ígérte, és nagyon sokan várták – már nem készült el.
A Magdaléna ennek a másik Für Elise-könyvnek a nyomába ered, titkait találgatja, mozaikdarabkáit kutatja. Fellelt regénytöredékekből, a hagyatékból nemrég előkerült német nyelvű és most lefordított levelekből, egy mindeddig kéziratban lappangó elbeszélésből bomlik ki a történet, a közelgő háború árnyékában megélt és mégis csodálatos, négy önfeledt és szabad szerelmes nyár krónikája. Ezt egészíti ki és színesíti Kabdebó Lóránt interjúja, amelyben Szabó Magda élete bécsi korszakát idézi fel, Murber Ibolya Bécsről szóló történelmi-kultúrtörténeti tanulmánya, Karafiáth Orsolya e kötetbe írt novellája és az írónő fényképalbumából való néhány korabeli felvétel.
A megkapó történet főhőse Magdaléna, azaz maga a fiatal Szabó Magda és osztrák vőlegénye, mellékszereplői az írónő „bécsi családjának” tagjai, barátok, ismerősök, a díszletet pedig a szeretett város, a második otthon, Bécs utcái, kastélyai, parkjai, szobrai alkotják.

Már csak az olvasón múlik, hogy mindebből milyen regény születik – a képzeletében.

További ajánlatunk

Porlik, mint a szikla 
borító: Porlik, mint a szikla >
2 490 Ft
Rozsdatemető
borító: Rozsdatemető>
1 390 Ft
Svéd
borító: Svéd>
2 000 Ft
Tizenhét hattyúk
borító: Tizenhét hattyúk>
1 390 Ft
Fogság
borító: Fogság>
2 990 Ft
A készlet erejéig
borító: A készlet erejéig>
2 390 Ft
Vágtázó Katicabogár
borító: Vágtázó Katicabogár>
890 Ft
Az elszabadult hajóágyú
borító: Az elszabadult hajóágyú>
890 Ft

Hasznos holmik