• KIADÓ:
  Corvina Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  204 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2020
 • ISBN:
  ISBN 9789631366501

Milyen nyelv a magyar?

Olvass bele!
 • KIADÓ:
  Corvina Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  204 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2020
 • ISBN:
  ISBN 9789631366501

„Miért finnugor nyelv a magyar? Nos, azért, mert a nyelvészek ezt állapították meg. Ez bizony ilyen egyszerű. A gombák nem növények. Miért nem? Mert a biológusok ezt állapították meg. A gombák ugyanis nem tudják a szenet a levegőből fölvenni, mint a növények - tehát nem növények. Egyébként én úgy ránézésre növénynek mondanám őket, hiszen a földből nőnek ki, és nem tudnak elszaladni, de úgy látszik, az én kritériumaim nem mérvadóak.
Ez a kis könyv a magyar nyelv iránt érdeklődőknek szól. Igyekeztem érdekes dolgokat elmesélni erről a gyönyörű nyelvről (ezt mint magánember mondom; a nyelvészet nem ismeri a "gyönyörű" fogalmát!), de célom nem a kimerítő leírás volt. Se nem tankönyv ez, se nem kézikönyv - viszont remélem, sokak érdeklődését fel tudja kelteni, és előveszik a könyv végén felsorolt további olvasmányok valamelyikét. Néhol azért eléggé szakszerű leszek, mert muszáj megmutatni, hogyan dolgozik a nyelvész és milyen alapon teszi megállapításait - hogy mi az a "gyök", mi bizonyítja a finnugor eredetet, miért nincs egyszerűsödés, miért olyan nehezen érthető a Halotti Beszéd, miért tér el a helyesírás a kiejtéstől, és így tovább.
Az itt leírtakat (néhány dologtól eltekintve) nem én találtam ki, hanem tudós elődeim és mai kollégáim vették észre, kutatták ki és írták meg."

További ajánlatunk

Életemnél is jobban
borító: Életemnél is jobban>
3 499 Ft
Így sakkoztak ők
borító: Így sakkoztak ők>
2 990 Ft
Kertész Imre élete és halálai
borító: Kertész Imre élete és halálai>
3 499 Ft
Az eleven halál terei
borító: Az eleven halál terei>
1 990 Ft
E-könyvészet
borító: E-könyvészet>
990 Ft
Pallasz Athéné
borító: Pallasz Athéné>
990 Ft
Csoóri Sándor
borító: Csoóri Sándor>
990 Ft
ERDÉLYI ZSUZSANNA – „Engem csak a fele illet meg…”
borító: ERDÉLYI ZSUZSANNA – „Engem csak a fele illet meg…”>
89 Ft

Hasznos holmik