• FORDÍTOTTA:
  Biró Andor
 • EREDETI CÍM:
  Eyes Wide Open
 • KIADÓ:
  Motibooks
 • OLDALSZÁM:
  384 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2018
 • ISBN:
  ISBN 9789638974648

Tágra nyílt szemek

Olvass bele!
 • FORDÍTOTTA:
  Biró Andor
 • EREDETI CÍM:
  Eyes Wide Open
 • KIADÓ:
  Motibooks
 • OLDALSZÁM:
  384 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2018
 • ISBN:
  ISBN 9789638974648

Hogyan küzdjük le az akadályokat és hogyan ismerjük fel a lehetőségeket egy olyan világban, amely nem lát tisztán

Ebben a könyvben, amely felkerült a New York Times bestseller-listájára is, Isaac Lidsky egy bámulatos sikersorozatról számol be nekünk, amelynek során megszámlálhatatlan örömteli és elégedett pillanatban volt része, miközben elveszítette a látását egy vakságot okozó betegség következtében. Mindezt azért teszi, hogy megmutassa nekünk: nem a külső körülmények határozzák meg a valóságunkat, hanem az, ahogyan érzékeljük ezeket és reagálunk rájuk.

A félelem csőlátóvá teszi az embert, beszűkíti a perspektívát. Az ismeretlent a legrosszabb képzelgéseinkkel, félelmeinkkel azonosítjuk, így töltjük ki az űrt, miközben ragaszkodunk ahhoz, amit megszoktunk. Amikor azonban új kihívásokkal szembesülünk, ki kell tágítanunk a látómezőnket és alkalmazkodnunk kell a körülményekhez. Amikor Isaac Lidsky tizenhárom évesen megtudta, hogy meg fog vakulni, majd végleg elveszítette a látás képességét huszonöt évesen, az első gondolata az volt, hogy a vaksága a korai sikerei végét jelenti, egyben minden jövőbeli várakozását is felül kell vizsgálnia. Paradox módon azzal, hogy elveszítette a szeme világát, új látásmódot nyert, amely jelentős szerepet játszott abban, hogy felelősséget vállaljon a saját sorsának alakulásáért és végül hozzásegítette őt a sikereihez. Lidsky tizenkilenc évesen diplomát szerzett a Harvard Egyetemen, a Szövetségi Legfelsőbb Bíróságon dolgozott két főbíró titkáraként, négy gyermeke született, eközben sikerre vitt egy csődközelbe jutott építőipari vállalkozást, amely ma virágzó üzletként működik.

A vakság tényétől függetlenül, a látásmódunkat korlátozzák a múltbeli tapasztalataink, a berögződéseink és az érzelmeink. Lidsky megmutatja nekünk, hogyan tudunk úrrá lenni a bénító félelmeinken, hogyan tudjuk elkerülni, hogy áldozatául essünk a saját feltételezéseinknek és hibás logikai következtetéseinknek, hogyan csendesítsük le a bennünk lakozó kritikus ént, hogyan aknázzuk ki a tehetségünket, és végül hogyan éljünk nyitottan, mind szívben, mind a gondolkodásmódunkat illetően. Lidsky megosztja velünk a nehezen, sok viszontagság közepette megszerzett tapasztalatait, és megtanítja nekünk, hogyan tudunk mi is szembenézni az életünk próbatételeivel, kellő alázattal és hálával a jótéteményekért, miközben végig a kezünkben tartjuk a kezdeményezést, és rendelkezünk a humor fegyverével is.

További ajánlatunk

Meseterápiás utak és kalandok
borító: Meseterápiás utak és kalandok>
3 499 Ft
Csapategység
borító: Csapategység>
2 299 Ft
Nagyszülők és unokák
borító: Nagyszülők és unokák>
2 999 Ft
Falra hányt borsó?
borító: Falra hányt borsó?>
2 999 Ft
Neveljük fel egymást!
borító: Neveljük fel egymást!>
1 990 Ft
Mesék a felnőtté válásról
borító: Mesék a felnőtté válásról>
2 290 Ft
Az önmegvalósítás iskolája 2.
borító: Az önmegvalósítás iskolája 2.>
3 990 Ft
Észjárások - remix
borító: Észjárások - remix>
2 270 Ft

Hasznos holmik