• KIADÓ:
  Kossuth Kiadó
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2020
 • OLDALSZÁM:
  208 oldal
 • ISBN:
  ISBN 9789635442324
apple store link google play link

A karanténnapok hordaléka

Olvass bele!
 • KIADÓ:
  Kossuth Kiadó
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2020
 • OLDALSZÁM:
  208 oldal
 • ISBN:
  ISBN 9789635442324
apple store link google play link

2020 tavasza váratlan helyzettel szembesített bennünket: a koronavírus-járvány az egész világot érintő pandémiává vált, amely korábban nem tapasztalt módon avatkozott be a világ gazdasági, politikai, kulturális életébe – így mindannyiunk életébe, hétköznapjaiba is.
Március közepétől Magyarországon is életbe léptek a kijárási korlátozások, a külföldről érkezők és a koronavírus tüneteit produkálók kényszerűen karanténba kerültek – a korlátozások enyhítésére pedig május közepéig kellett várni.
Így a megszokott, normális élet menete két hónapra kizökkent. E két hónap a távolságtartás jegyében egyeseknek elkülönülést, bezártságot, másoknak összezártságot jelentett, esetleg kreatív időt szabadított fel, vagy éppen munkahelyet szűntetett meg. A karanténban eltöltött napok mindenki életére más-más hatással voltak, mindenkinek mást hozott és mindenkitől mást sodort el.
Jelen kötetet e két, karanténban töltött hónap dokumentumaként tartja kezében az olvasó. Nem a járvány-diskurzus világpolitikai, gazdasági vagy társadalmi elemzéseiként, hanem a hétköznapok személyes tapasztalata felől megírt naplójaként.
A Könyvkészítők Informális Fórumának tagjai – köztük írók, költők, könyvkiadók, grafikusok, tudósok – számolnak be e kötet lapjain karanténbéli élményeikről, gondolataikról, arról miként birkóztak meg a karanténban töltött mindennapok kihívásaival, vagy éppen a bezártság két hónapjának alkotói tevékenységébe engednek betekintést. És amiként mindannyiuk számára mást és mást hordoztak a karantén napjai, úgy e kötet is ezt a sokféleséget hívatott reprezentálni: esszék, versek, novellák, grafikák, fotók formájában megörökítve a karanténnapok tapasztalatát.

További ajánlatunk

Találkozások - Az idegen
borító: Találkozások - Az idegen>
2 490 Ft
Apád előtt ne vetkőzz
borító: Apád előtt ne vetkőzz>
2 290 Ft
Ajvé
borító: Ajvé>
1 790 Ft
Az atléta halála
borító: Az atléta halála>
1 590 Ft
Légvárlakók
borító: Légvárlakók>
1 190 Ft
A hóhér háza
borító: A hóhér háza>
2 590 Ft
A Palais Royalban talált kézirat
borító: A Palais Royalban talált kézirat>
790 Ft
Tíz szál gyertya
borító: Tíz szál gyertya>
1 190 Ft

Hasznos holmik