Adatok betöltése, kérem várjon!

Köszönjük türelmét!

Mediciek

Egy dinasztia felemelkedése

Strukul, Matteo

Fordította : Hajdúné Vörös Eszter

Eredeti cím : Medici. Una famiglia al potere

Kiadó : GABO Kiadó

392 oldal

Megjelenés éve : 2020

ISBN 9789635660414

Tájékoztató az e-könyvek vásárlásáról és használatáról
(megnyitás, olvasás, másolás).
Kérjük, jelentkezzen be a vásárláshoz!

2 490 Ft

Kérjük, az ingyenes részlet letöltéséhez
jelentkezzen be!
 
Firenze, ​ 1429. február. Giovanni de’Medici, a tiszteletre méltó államférfi és bankár halála után hatalmas és jól működő cégrendszert hagy maga után. Két fiának, Cosimónak és Lorenzónak együtt kell a család élére állnia és folytatni az üzletet.
   Józanság a politikában, nagymértékű visszafogottság a magánéletben, de eltökélten kézben tartani mindent – ezeket az elveket hagyta fiaira halálos ágyán Giovanni. 
Teljesíteni mindezt szinte lehetetlen volt, hiszen az öreg bankár számos ellenséget szerzett. A legveszélyesebb közülük a vérszomjas Rinaldo degli Albizzi, akinek egyetlen célja, hogy Firenze vezetője legyen, és ehhez minden eszközt felhasznál: korrumpálja a tanács tagjait, orgyilkosokat küld a két Medicire, sőt megpróbálja megmérgezni őket. És ebben az összeesküvésekkel és intrikákkal teli, kegyetlen világban, ahol még egy hatalmas pestisjárvány is végigsöpör, olyan csodálatos alkotás születik a zseniális Brunelleschi tervei alapján, mint a firenzei dóm kupolája. Az építész munkájának legfőbb erkölcsi és anyagi támogatója Medici, aki mindig megnyugvást talál a dóm belsejében zajló munkálatokat figyelve. 
   Firenze uralkodó családjának, a Mediciek történetét megelevenítő tetralógia első kötete ez a könyv.
 
Matteo Strukul 1973-ban született Padovában. Jogásznak tanult, és az európai jog érdekelte. Thrillereivel új hangot hozott az olasz irodalomba. Hatalmas ívű történelmi regényei a műfaj csúcsát képviselik. Számos irodalmi díjra jelölték.
 
Feleségével, Silviával felváltva él Pádovában, Berlinben és Erdélyben. 

 
 

© 2010 multimediaplaza.com