Adatok betöltése, kérem várjon!

Köszönjük türelmét!

Metamorfózisok

A magyar jobboldal két évtizede

Wéber Attila

Kiadó : Napvilág Kiadó

E-könyv megjelenés éve : 2011

ISBN : 978-963-33-8003-1

Tájékoztató az e-könyvek vásárlásáról és használatáról
(megnyitás, olvasás, másolás).
Kérjük, jelentkezzen be a vásárláshoz!

1 490 Ft

Kérjük, az ingyenes részlet letöltéséhez
jelentkezzen be!
 
A kötet a magyar jobboldal elmúlt két évtizedét öleli fel, s mindenekelőtt a nemzeti, keresztény és jobbközép pártok viszonyának összefüggéseit elemzi. Többek között választ keres arra, hogy miért vált a piacgazdaság kiépítésének összekapcsolása a polgárosodással a jobboldali politika kiemelt céljává, és arra is, hogy mi jellemezte e téren a jobboldali kormányok teljesítményét.

A könyv a mögöttünk hagyott húsz év politikai folyamatainak feltárása során bizonyítja, hogy a baloldaliság és jobboldaliság tartalma, identitásképző ereje állandó változásban volt. Ebből adódóan a rendszerváltás sajátosságai a magyar jobboldalt többnyire olyan irányvonal követésére késztették, amely nem mindenben illeszkedett a 20. századi nyugati konzervativizmus főáramához.

A könyv a rendszerváltás utáni magyar jobboldal keletkezés- és átalakulástörténetének egyik lehetséges olvasata. A szerző szándéka szerint vitairat, amely szerencsés esetben hozzájárulhat a jobb- és baloldali szimpatizánsok egymással szembeni előítéleteinek oldásához is.

 
 

© 2010 multimediaplaza.com