Adatok betöltése, kérem várjon!

Köszönjük türelmét!

A komplex számsíkon elvégzett szerkesztések F# programja

Végrehajtható F# programok „A komplex számok elemi alkalmazásai” című könyvhöz

Ormai Lóránt

ISBN : 9789630971973

Kiadó : Kossuth Kiadó

Oldalszám : 113 oldal

Megjelenés éve : 2012

Tájékoztató az e-könyvek vásárlásáról és használatáról
(megnyitás, olvasás, másolás).
Kérjük, jelentkezzen be a vásárláshoz!

1 990 Ft

Kérjük, az ingyenes részlet letöltéséhez
jelentkezzen be!
 
„A komplex számok elemi alkalmazásai” című e-könyv összeállításakor sok ábra szerkesztésére volt szükség. Az ábrákat könnyű megszerkeszteni úgy, ahogy a szokásos geometriai szerkesztéseknél körzővel és vonalzóval meghatározott pontokat számítjuk: számítással határozzuk meg koordinátáikat a komplex számsíkon. Ezután a szerkesztés csupán pontok megjelölését, pontok egyenessel való összekötését, adott középpont körül ismert sugarú kör megrajzolását jelenti. Persze szükség van még színezésre és feliratozásra is, hogy ábráink érthetőek és szépek legyenek.

A komplex osztály megfelelő definiálása után számítógépi programunkban ugyanolyan egyszerűen írjuk le a komplex számokkal elvégzendő műveleteket, ahogyan azt a valósakkal megszoktuk. Ennek sulykolása példatárunk fő feladata.

Az F# (efsárp) a Microsoft egyik, a Visual Studio 2010-ben használható programozási nyelve: ezt is ismertebbé kívánjuk tenni ennek a példatárnak a közreadásával. A fent hivatkozott elméleti könyv programozási összefoglalója alapján ezeket a programokat meg lehet érteni, de akit mélyebben érdekel az F# programozási nyelv, annak a honlapról (www.fsharp.net) kell további információkat gyűjtenie.

A példatár utolsó fejezete nem kapcsolódik ugyan az ábrák rajzolásához, azért közöltük mégis, hogy az F# interaktív használatának előnyeit egy konkrét példával is bizonyítsuk.

 
 

© 2010 multimediaplaza.com