apple store link google play link

Fejben dől el

Sportpszichológia mindenkinek

Olvass bele!
apple store link google play link

"Magyarországon sokan úgy gondolják, hogy csak az jár sportpszichológushoz, aki beteg. Én kíváncsiságból mentem el. Látva a külföldieket, azt gondoltam, hátha nekem is ad valamit. A mentális felkészülés során rájöttem, hogy nemcsak valamiben segít, hanem óriási többletet ad."

Gyurta Dániel
Úszás, olimpiai ezüstérmes, többszörös világ- és Európa-bajnok

"A sportpszichológus az én pályafutásom alatt katalizátorként működik. A beszélgetéseken feltárjuk és közösen kijavítjuk azokat a pontokat, amelyek szükségesek ahhoz, hogy elérjem a maximális teljesítményt. Tapasztalatom szerint a vízilabdában – persze valószínűleg más sportban is – egy bizonyos szint után tulajdonképpen minden a mentális felkészültségen és a lelkierőn múlik. Ezért én a mentális tréninget tartom az egyik legfontosabb eszköznek a céljaim eléréséhez. Otthoni nyugalomban meditációként is hasznos, de én sokszor közvetlenül a meccsek előtt szoktam alkalmazni. A meccs előtti mentális tréning abban is segít, hogy megelőzzem a túlpörgést vagy az esetleges álmos kezdést."

Gór Nagy Miklós
Vízilabda, magyar válogatott


"Úgy gondolom, hogy a sportpszichológia fontos, sőt elengedhetetlen része a profi sportnak. Mint sok minden, ez is két emberen múlik. A jó szakember megtalálja a közös hangot a klienssel, aki ezáltal a bizalmába fogadja. Sportpszichológusunknak ez szinte egyből sikerült. Így a közös foglalkozások, akár egyéni, akár csoportos, sokkal hatékonyabbak. Az elejétől fogva lekötnek és elgondolkodtatnak a gyakorlatok, amiket végzünk. Szimpatikus számomra, hogy nem lát el tanácsokkal, hanem rávezet a megoldásra, így az esetleges problémákat hatékonyabban tudom/tudjuk megoldani. A csoportos foglalkozások által jobban megismerjük, megértjük csapattársainkat, ami – véleményem szerint – elengedhetetlen a csapatsportágakban!"

Szívós Márton
Vízilabda, többszörös magyar válogatott


"A biztos hátteret a pszichológus adta – mikor mindenki megijedt, és lemondott arról, hogy én még valaha jól fogok úszni, ő akkor is bízott bennem."

Dara Eszter
Úszás, Európa-bajnok

További ajánlatunk

Ferenczi Sándor
borító: Ferenczi Sándor>
2 390 Ft
Légy úrrá a szorongásodon!
borító: Légy úrrá a szorongásodon!>
2 399 Ft
Szex és lájk és közösségi média
borító: Szex és lájk és közösségi média>
1 990 Ft
Fegyelmezés szeretettel
borító: Fegyelmezés szeretettel>
2 490 Ft
Stresszkezelés
borító: Stresszkezelés>
580 Ft
Mégis mondj igent az életre!
borító: Mégis mondj igent az életre!>
2 190 Ft
A jóság hatalma
borító: A jóság hatalma>
2 290 Ft
Az elvek csapodár természete
borító: Az elvek csapodár természete>
2 070 Ft

Hasznos holmik