• ISBN:
  ISBN 9789630977531
 • KIADÓ:
  Kossuth Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  215 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2013
apple store link google play link

A humor háza

A Fészek Művészklub nagy mesélői

Olvass bele!
 • ISBN:
  ISBN 9789630977531
 • KIADÓ:
  Kossuth Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  215 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2013
apple store link google play link
Hogy mi is az a Fészek? Festőművészek, Építőművészek, Szobrászok, Zenészek, Énekesek és Komédiások Klubja. A Fészek Művészklub 1901-ben alakult. Székhelye, alapításától fogva, az a háromszintes sarokház, amely a VII. kerületben, a Kertész utca és a Dob utca sarkán található.

Kalmár Tibor legújabb könyvében a Fészek Művészklub híres asztaltársaságainak történeteivel deríti jókedvre az olvasót. A kötetben megismerkedhetünk Királyhegyi Pál szórakoztató fabuláival, zseniális humorával, mely oldalról oldalra mosolyt csal arcunkra. Megtudhatjuk, hogyan ismerkedett meg, és miként dolgozott együtt Charlie Chaplinnel, és azt is, mi köze volt Magyarországra való visszatérésének a paprikás csirkéhez. Vajon miért hívták Fényes Szabolcs – a huszadik század egyik legnagyobb és legnépszerűbb zeneszerzőjének – asztaltársaságát marasztalnak?

Az arisztokraták a Nemzeti Kaszinóban időztek, a szellem arisztokratái pedig a Fészek Művészklubban, mely klub tagjának lenni nagyobb tisztesség volt, mint bármely más kaszinótársaságénak. Egy fiatal művész számára pedig az első előrelépést az jelentette, amikor átnyújtották neki a Fészek Művészklub tagsági igazolványát, amit nem volt könnyű megszerezni, mivel a klub egy rendes és egy választmányi tagjának ajánlásával benyújtott tagfelvételi kérelemről titkos szavazással döntöttek. A Fészek Művészklub világának számos rejtélye most, ebben a kötetben kerül először a nyilvánosság elé.

További ajánlatunk

El nem mesélt történetek
borító: El nem mesélt történetek>
1 990 Ft
Majd lesz időd magadra, amikor a gyerek alszik
borító: Majd lesz időd magadra, amikor a gyerek alszik>
2 999 Ft
Pisti vagyok, ments ki innen! 
borító: Pisti vagyok, ments ki innen! >
2 490 Ft
Ömbizalompunpa
borító: Ömbizalompunpa>
2 490 Ft
Lestrapált lelkek
borító: Lestrapált lelkek>
2 280 Ft
Csontbrigád
borító: Csontbrigád>
590 Ft
Volt egyszer egy Mikroszkóp Színpad
borító: Volt egyszer egy Mikroszkóp Színpad>
1 190 Ft
Ráadás
borító: Ráadás>
1 190 Ft

Hasznos holmik