• KIADÓ:
  Jaffa Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  264 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2019
 • ISBN:
  ISBN 9789634753698

Az én kabarém

Rögtönzések, paródiák, jelenetek

Olvass bele!
 • KIADÓ:
  Jaffa Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  264 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2019
 • ISBN:
  ISBN 9789634753698

"Igenis nagyon sok ember fellélegzett, amikor mint Illetékes kimondtam azokat a dolgokat, amelyeket más nem mert kimondani. És még azt is mondom, hogy egyáltalán nem tartom magam ezért bátornak, csak nem tehettem mást. Nem engedte a szerep!" (Koltai Róbert)

Tudja ön, kedves Olvasó, mi a poén? Koltai Róbert szerint "az, ahogy a pillanatot tudja az ember használni, kihasználni, eltartani magától, vagy ahogy akár a legdrámaibb helyzetben – mert biza az is poén! – plasztikusan odaadni egy kifeszített másodpercet a nézőnek." Nos, ugye nem erre gondolt? A szerző szerint viszont "a nevetés már csak hab a tortán". De hát minket nem ver át a bakter úr, jól tudjuk, hogy az ő humortortái milyen habosak, mi pedig csak tömjük magunkba évtizedek óta ezt az isteni édességet, sokszor egészen addig, amíg meg nem fájdul tőle a hasunk.
Koltai Róbert színes válogatást tár elénk híres jeleneteiből, ismert és kevésbé ismert történeteiből, paródiáiból, amelyek a kabarétörténelem egyik legmeghatározóbb figurájává tették – s amelyek most olvashatóak először kötetben. Kedélyesen sztorizgat a rögtönzésekről, eleven humorral idézi fel, hogyan tréfálták meg egymást a kollégákkal a színházi előadás alatt, a szünetben, a büfében vagy bárhol, ahol csak lehetett. A vicces elbeszélések között bár akad kínos és megható is, de kivétel nélkül szórakoztatóak.
Az én kabarém végigveszi Koltai fél évszázados karrierjének legsikeresebb alakításait is, amelyekből mindannyian rengeteget fel tudnánk sorolni Csocsótól Gyuszi bácsin és Ámbár tanár úron át a Simabőrű hangjáig. De jobb, ha nem egymás szavába vágva tesszük ezt, mert még Illetékes elvtárs ránk rivall: "Ne beszéljünk egyszerre!"

További ajánlatunk

Mulat a Manézs
borító: Mulat a Manézs>
2 599 Ft
Ha az életed nem elég nagy katasztrófa, szülj még egy gyereket!
borító: Ha az életed nem elég nagy katasztrófa, szülj még egy gyereket!>
2 999 Ft
Mi lenne, ha...?
borító: Mi lenne, ha...?>
2 790 Ft
Élt egy szajha Sidney-ben
borító: Élt egy szajha Sidney-ben>
490 Ft
Ez micsoda, János?
borító: Ez micsoda, János?>
1 890 Ft
Glogovácz és a holdkórosok
borító: Glogovácz és a holdkórosok>
650 Ft
Ha volna sonkánk...
borító: Ha volna sonkánk...>
1 490 Ft
La Fontaine meséi 1. rész
borító: La Fontaine meséi 1. rész>
990 Ft

Hasznos holmik