Adatok betöltése, kérem várjon!

Köszönjük türelmét!

Kner-könyv

A könyvművészet mesterei

Persovits József

ISBN : 9789630980265

Kiadó : Optima Téka Kiadó

Oldalszám : 120

Megjelenés éve : 2014

Tájékoztató az e-könyvek vásárlásáról és használatáról
(megnyitás, olvasás, másolás).
Kérjük, jelentkezzen be a vásárláshoz!

690 Ft helyett most
483 Ft

Kérjük, az ingyenes részlet letöltéséhez
jelentkezzen be!
 
Persovits József igen tiszteletre méltó feladatra vállalkozott, amikor elhatározta, hogy bemutatja a magyar nyomdászat kiemelkedő alakjainak életútját. A Nyomdász könyvtár sorozatban jelentek meg Heltai Gáspár, Misztótfalusi Kis Miklós és a Magyar betűművészek című munkái. E sorozat következő kötete a Kner család tagjainak munkásságáról szól.
A Kner név sok ember számára cseng ismerősen. A nyomdaalapító és elsőszülött fia nyomdászatban-könyvművészetben betöltött szerepe közismert, ám a család több tagjának munkássága kevésbé. Azért is fontos Persovits József Kner-könyve, mert ez az első olyan publikáció, ahol a Kner család három generációjához tartozó személyek életútját egy kötetben, együtt olvashatjuk.
Nem klasszikus családtörténet ez, de az apa–gyermekek–unokák sorsán keresztül bepillantást nyerhetünk egy nyomdász család életébe. Három generáció, hét személy élete tárul elénk: a klasszikus cégalapító Kner Izidor és a „művet” folytató gyermekei: Kner Imre és Kner Endre, az önálló szakmai sikereket elérő Albert és Erzsébet munkássága, az unokák közül Haiman György és a ki nem bontakozott, fiatalon, tragikusan elhunyt Kner Mihály élete.
Életfilozófiájuk – a munka, szakmaszeretet, a komolyság, az értékek, az elvárások önmagukkal és másokkal szemben – ma is példaértékű. A könyv segít bennünket, hogy jobban megismerjük a szakmájukat mesterként-művészként végző, elkötelezett embereket és megértsük törekvéseiket.
(FÜZESNÉ HUDÁK JULIANNA)

 
 

© 2010 multimediaplaza.com