• ISBN:
  ISBN 9789630982474
 • KIADÓ:
  Kossuth Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  527 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2015
apple store link google play link

A szervezkedő ember

A szervezeti élet szociálpszichológiája

Olvass bele!
 • ISBN:
  ISBN 9789630982474
 • KIADÓ:
  Kossuth Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  527 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2015
apple store link google play link

A szervezet társas tér, melyen belül a tanulás, az attitűdök, a motiváció, a személyközi viszonyok, a szerepek és szerepkonfliktusok, a kommunikáció, a hatalom, a döntés, a csoport jelenségei éppen úgy megtalálhatók, mint az életben általában. Ugyanakkor a szervezet sajátosan megtöri, és színezi ezeket a jelenségeket és folyamatokat.

A szervezkedő ember bevezetést nyújt a modern társadalmak működéséhez nélkülözhetetlen szervezetek társadalomlélektanába. A szervezet által teremtett valóságban ellenőrizhetővé, átláthatóvá és előre jelezhetővé válik az idő, a tér, az ok és okozat. A VUCA, azaz a változékonyság (volatility), a bizonytalanság (uncertainty), a komplexitás (complexity) és a kétértelműség (ambiguity) megnövekedése különösen nagy terheket ró a mai szervezetekre, hiszen vezetőiknek és tagjaiknak káoszhoz közeli környezetben kell biztosítaniuk a rendet, az előreláthatóságot és a szervezeti identitást.

Könyvünk tárgyalja a legújabb információs technológiai trendeket, a Big Data paradigmát, a business intelligence és CRM szervezési eszközöket, melyek alkalmassá teszik a szervezetet a környezet megfigyelésére, a gyors és proaktív alkalmazásra, vagy ha szükséges, a válságok „korai előrejelzésére”. A bizonytalanság korát éljük, ezért a könyv kitér a válság kommunikációjára és a válságokból való újraépítkezés módszereire is.

További ajánlatunk

Meseterápiás utak és kalandok
borító: Meseterápiás utak és kalandok>
3 499 Ft
IDŐ: A 21. század ereje
borító: IDŐ: A 21. század ereje>
3 970 Ft
A játék ereje
borító: A játék ereje>
2 490 Ft
Anya lettem, most mi lesz???
borító: Anya lettem, most mi lesz???>
2 490 Ft
A kreatív agy
borító: A kreatív agy>
3 190 Ft
Túl a parán
borító: Túl a parán>
2 290 Ft
Ébredések
borító: Ébredések>
1 990 Ft
Rossz közérzet a kultúrában
borító: Rossz közérzet a kultúrában>
690 Ft

Hasznos holmik